Boek met kernwaarden voor burgemeester Naafs

18 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - René Munsters, voorzitter van de verneiging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum, had vorige week een cadeau voor burgemeester Frits Naafs. De burgervader kreeg het fotoboek met kernwaarden van Leersum en Amerongen, net als alle raadsleden van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Vorig jaar heeft de vereniging inwoners van beide dorpen gevraagd foto’s in te sturen van mooie en lelijke plekken. Kwaliteiten en knelpunten. Dit om een overzicht te krijgen van wat de belangrijke waarden -kernwaarden- zijn van onze dorpen. Met inbreng van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en studenten Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning van Wageningen Universiteit zijn de uitkomsten in een discussieavond met bewoners en leden besproken. De discussie mondde uit in de vaststelling van vijf kernwaarden voor Amerongen en Leersum.

Een selectie van de foto’s is verwerkt tot een boekje, dat als leidraad gebruikt kan worden bij discussie over wat het behouden waard is.

Door het boekje aan te bieden aan het gemeentebestuur kan het gemeentebestuur een idee krijgen wat leeft onder de bewoners van beide dorpen en daar in de toekomst rekening mee houden bij het vaststellen en uitvoeren van het beleid.

Daarnaast pleitte René Munsters bij de overhandiging voor een zinvol gebruik van tijdelijk open ruimtes zoals bij stilgelegde bouwplannen. In overleg met omwonenden kan gedacht worden aan bijvoorbeeld moestuinen of een crossveldje.

advertentie
advertentie