Peuterspeelzalen blijven open

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

DRIEBERGEN - De locaties van kinderopvang SKDD in Driebergen blijven open. ,,Ondanks dat de gemeente de subsidie voor het peuterspeelzaalwerk heeft beëindigd, blijven het 'Hummelhonk' en 'Dikkertje Dap' open. Ze vallen nu onder een andere wet", aldus de organisatie.

Nieuw is dat deze peutergroepen zo zijn georganiseerd dat ze onder de Wet Kinderopvang vallen. Ouders die aan de voorwaarden van de Belastingdienst voldoen, komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

,,Oud en vertrouwd is dat peuters (vanaf 2 jaar en 3 maanden) er gezellige en leerzame ochtenden doorbrengen. De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen met leeftijdgenootjes. De pedagogisch medewerkers zijn geschoold in het methodisch werken met thema's. Zo weten de peuters op dit moment alles over baby's door het thema 'Hallo een baby'. Spel, verhalen en knutselwerken staan allemaal in het teken van het thema. De pedagogisch medewerkers hebben veel aandacht voor de taalontwikkeling, het benoemen van emoties en de groei naar zelfstandigheid. Op speelse wijze worden kinderen ondersteund in de groei van peuter naar kleuter, zodat ze klaar zijn voor hun volgende stap, de basisschool."

advertentie
advertentie