Zwemvierdaagse vanaf maandag in Bosbad Leersum

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Bosbad Leersum houdt vanaf maandag 17 juni traditiegetrouw de Zwemvierdaagse, met zwemafstanden van 250 meter of 500 meter. De volhouders worden beloond met de echte zwemvierdaagsemedaille. Dit jaar begint de Zwemvierdaagse in het verwarmde openluchtbad Bosbad Leersum op maandag. ,,We merkten dat steeds meer zwemmers de slotavond op vrijdag misten vanwege andere weekendactiviteiten. Daarom beginnen we nu op maandag en sluiten we op donderdag af'', aldus voorzitter Hans Klopper.

Kinderen zwemmen vier avonden 250 meter. De oudere deelnemers zwemmen dagelijks 500 meter. De zwemmers kunnen vanaf 18.00 uur starten. Het bad sluit tijdens de zwemvierdaagse pas om 20.00 uur. Inschrijven voor de Vierdaagse kan op maandagavond bij de badmeestertoren op het zwembadterrein. Het inschrijfgeld is € 5,-, inclusief vier avonden toegang tot het zwembad.

Jan Kossen, directeur van de KNZB, zegt op de Vierdaagsesite: ,,Sporten en bewegen is gezond. Al 125 jaar zet de KNZB zich samen met verenigingen in om mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de zwemsport. Daarom organiseren we samen met ruim 400 zwemverenigingen en zwembaden al voor de 44ste keer de Nationale Zwem4daagse. Een evenement waarbij jong en oud op een leuke manier in aanraking komt met de zwemsport en kan ervaren hoe leuk zwemmen is."

Leersum heeft weliswaar een eigen zwemhistorie met de vereniging Larsheim. De zwem- en waterpolotak was onderdeel van deze omnivereniging. Vanwege gebrek aan bestuursleden en een winteraccommodatie werd de zwem- en poloafdeling in de jaren negentig opgeheven. Nu kunnen Leersummers die actief aan de zwem- of waterpolosport willen meedoen, uitwijken naar VZC E&P in Veenendaal of Woestduin in Doorn.

advertentie
advertentie