Fietsen tegen MS levert duizenden euro's op

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De actie Fietsen tegen MS heeft, voorlopig, € 28.781,13 opgeleverd. Vrijdag eindigde de vijfdaagse fietstocht langs diverse MS-centra in Nederland bij MRC Aardenburg. De cheque werd daar overhandigd aan de Stichting MS-research, in het bijzijn van burgemeester Frits Naafs. Fietsen tegen MS was een initiatief van Reyertje Kroeze uit Elst, zelf MS-patiënt.

Op 3 juni startte de tocht met een fietstocht naar en een bezoek aan ziekenhuis en MS centrum De Gelderse Vallei. Daarna vertrok het gezelschap richting Nijmegen, om het Canisius Wilhelmina ziekenhuis te bezoeken.

Na overnachting in een hotel in het bos, trok de stoet op 4 juni westwaarts. Via Beneden Leeuwen en Buren fietste het peloton naar Vianen. Op 5 juni fietste de groep via Abcoude naar het VUmc in Amsterdam. Op de donderdag moest er flink gefietst worden. De tocht voerde de deelnemers naar Eemdijk, Bunschoten en Spakenburg. De laatste dag zat het gezelschap zes uurtjes op de fiets, richting Maarsbergen om te eindigen in Doorn.

advertentie
advertentie