Diefstal met geweld

4 juni 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De politie heeft maandagavond een 18-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van een poging diefstal in een woning aan de Van Oosthuyselaan in Driebergen. Daarnaast zou de vrouw ook de hoogbejaarde bewoner hebben mishandeld, met zwaar letsel tot gevolg.

Die avond ging de politie rond 17.30 uur na een melding op weg naar een woning aan de Van Oosthuyselaan. Agenten zagen in de omgeving een vrouw verdacht snel lopen. Zij gingen vervolgens naar de woning en kwamen erachter dat er zojuist een vrouw onder valse hoedanigheid de woning binnen was gekomen. De vrouw had zich voorgedaan als een medewerkster van de thuiszorg. Toen de bewoner (een 96-jarige man) argwaan kreeg, kwam het tot een handgemeen tussen de verdachte en de bewoner. Hierbij viel de man op de grond en raakte gewond.

Agenten gingen direct direct op zoek naar de vrouw die zij eerder hadden gezien en troffen haar aan op de Hoofdstraat. Agenten hielden haar aan en namen haar mee naar het politiebureau. De politie heeft de poging diefstal met geweld in onderzoek. Het slachtoffer bleek na onderzoek in het ziekenhuis een gebroken heup te hebben opgelopen na het handgemeen met de verdachte.

De politie zoekt getuigen die gedurende het incident in de omgeving geconfronteerd zijn met een vergelijkbare babbeltruc.

advertentie
advertentie