HomeRide teams fietsen naar Ronald McDonald Huis Utrecht

29 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Drie teams uit regio Utrechtse Heuvelrug (inclusief Zeist) doen dit jaar mee aan de HomeRide voor Ronald McDonald Huis Utrecht op 15, 16 juni. De HomeRide is een fondsenwervende wielertocht van Groningen naar Maastricht, binnen 24 uur. Zoef Zoef Zeist fietst dit jaar alweer voor de tweede keer mee. JCI Heuvelrug en Madeliefjes' HomeRide gaan voor de eerste keer deze uitdaging aan.

Afgelopen week fietsten de drie teams gezamenlijk naar Ronald McDonald Huis Utrecht voor een bezoek aan het Huis en de Huiskamer. Daar maakten zij kennis met het werk dat dit huis doet voor jaarlijks meer dan 600 gezinnen die dichtbij hun ernstig zieke kind kunnen verblijven. Dat kunnen zij doen door de geweldige inzet van 125 vrijwilligers en het huismanagement.

HomeRider Annemiek Hessels: ,,Diep onder de indruk was ik, van het Huis en de Huiskamer. Zo veel gezinnen die zich hier terug kunnen trekken, zich thuis kunnen voelen, dichtbij hun zieke kind. Diep respect voor al die vrijwilligers. Nu weet ik waar ik voor fiets.''

De drie HomeRide teams doen hun uiterste best om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit Huis. Intussen hebben ze gezamenlijk al meer dan € 40.000 bijeen gebracht. Ruim een maand een vol huis met 25 gezinnen.

Deze kennismaking tussen HomeRiders en Ronald McDonald Huis Utrecht stimuleert de teams enorm om hun projecten succesvol af te ronden.

Kijk voor meer informatie op www.homeride.nl of volg de belevenissen van de teams viaTwitter: @zoefzoefzeist, @JCIHeuvelrug en @MadeliefjesHR.

advertentie
advertentie