Kastelentocht onderdeel van 'Huis Doorn Landgoeddag'

28 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Stichting 100% Heuvelrug, vereniging 'de Stichtse Aanspanning Doorn' en stichting Huis Doorn organiseren op zondag 18 augustus samen 'De Huis Doorn Landgoeddag'. Op deze dag kan het publiek kennis maken met een uniek aanbod aan kunst, cultuur, natuur en erfgoed op het landgoed van Huis Doorn.

De Huis Doorn Landgoeddag is een nieuw evenement. Stichting 100% Heuvelrug, vereniging 'de Stichtse Aanspanning Doorn' en stichting Huis Doorn besloten de handen in een te slaan om het publiek op een en dezelfde dag een aantrekkelijk aanbod aan kunst, cultuur, natuur en cultureel erfgoed voor te schotelen.

De derde zondag van de maand augustus vindt in Doorn traditioneel de Kastelentocht Doorn plaats, georganiseerd door de vereniging 'de Stichtse Aanspanning Doorn'. Dit jaar alweer voor de 48ste keer. Ruim 80 antieke rijtuigen en koetsen rijden die dag langs de landgoederen en buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande en presenteren zich aan het publiek.

De Stichting 100% Heuvelrug organiseert dit jaar de vierde editie van de 100% Buitendag. Een dag waarop jong en oud kan genieten van kunst-, cultuur-, natuur- en smaakbeleving op een landgoed. Het centrale thema is dit jaar 'water'. Op het programma staan onder andere muziek, zang en kindertheater en beeldende kunst. De vele streekproducten bieden volop keus voor een lekker hapje en drankje en natuur- en cultuur organisaties zullen zich presenteren. De 100% Buitendag is onderdeel van de Vrede van Utrecht dat dit jaar 300 jaar vrede viert.

advertentie
advertentie