Martin van Dijk clubkampioen ADC

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De onderlinge competitie bij damclub ADC in Amerongen is ten einde en Martin van Dijk is als eerste geëindigd en derhalve clubkampioen geworden. In zijn laatst gespeelde partij tegen Bram Boer kwam hij een schijf voor en dit was voor hem genoeg om de winst binnen te halen. Cees Visser is de laatste tijd goed in vorm en nu bracht hij Evert Wiggemansen een nederlaag toe. Laatstgenoemde dacht door te breken, maar kreeg vervolgens een 1 om 2 om de oren en een schijf achterstand. Aan de rechterzijde kon Visser ook een 1 om 2 pakken, maar Wiggemansen wachtte dit niet af en gaf op. Evert van Grondelle pakte in zijn partij tegen Aart Kleinveld materiële voorsprong en mede door de niet gunstige positie van de schijven van laatstgenoemde feliciteerde Kleinveld zijn tegenstander met de winst. Arie van der Grift en Jaap van Laar kwamen remise overeen.

De uitslagen:

B. Boer-M. v Dijk 0-2;

E. Wiggemansen-C. Visser 0-2;

J. v Laar-A. vd Grift 1-1;

A. Kleinveld-E. v Grondelle 0-2.

De eindstand van de onderlinge competitie van ADC:

1. En kampioen Martin van Dijk 31 punten.

2. Wim Putman 27

3. Arie van der Grift 24

4. Evert van Grondelle 23

5. Jaap van Laar 22

6. Cees Visser 21

7. Mees van der Grift 16

8. Evert Wiggemansen 15

9. Bram Boer 14

10. Wim van Stempvoort 10

11. Aart Kleinveld 9

12. Jan Derksen 4

Nederlaagtoernooi ADC

Voor de bepaling welke vereniging de beker zou krijgen voor de grootst toegebrachte nederlaag aan ADC moest eerst nog de afgebroken partij tussen Wim van Stempvoort en Hans Vermeij van DVSB worden gespeeld. Bij winst van laatstgenoemde zou er moeten worden geloot met Loosdrecht. Er werd doorgespeeld met een gelijke stand op het bord. Na een verkeerde voortzetting van de DVSB-speler kwam Van Stempvoort een schijf voor, maar werd toch uiteindelijk tot remise besloten. Hierdoor verloor ADC met 12-4 van DVSB, maar de Amerongers verloren met 13-3 van Loosdrecht, zodat deze vereniging de beschikbaar gestelde beker in ontvangst mag nemen.

ADC gaat zich nu voorbereiden op de festiviteiten in het kader van het 80-jarig bestaan van de vereniging, die op 1 oktober 1933 werd opgericht.

advertentie
advertentie