Cultuurfestival afgesloten met KunstRijk

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het festival Kunst: Overal op de Heuvelrug sluit op zondag 2 juni met 'KunstRijk op Beukenrode'. Bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van een culturele en culinaire ontmoeting. Tussen 10.30 en 15.30 uur is een doorlopend programma met onder andere een boekpresentatie, optredens, jeugdvoorstellingen, historische fotografie, (kinder)workshops werken met speksteen en hout en muziek maken op xylofoons en djembées. Daarnaast zijn er marktkramen met streekproducten en excursies naar het Von Gimborn Arboretum en de Historische moestuin van Bartiméus waar exposities en rondleidingen zijn. Toegang tot 'KunstRijk' is gratis.

Om 11.00 uur is de boekpresentatie 'Eten van de Heuvelrug' van Annet Werkhoven. Saskia van Dockum, directeur van Het Utrechts Landschap, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Tussen 11.15 uur en 12.45 uur vertelt Mieke Amptmeijer verhalen over eten voor jong en oud(er). Om 11.30 en 13.00 uur is de jeugdtheatervoorstelling 'Oogappeltje' voor kinderen vanaf 6 jaar. Samen met de zeven dwergen doen kinderen in het bos onderzoek naar het complot rondom de 'dood' van Sneeuwwitje.

Om 12.00 en 13.30 uur zijn rondleidingen naar het Von Gimborn Arboretum en de Historische moestuin Bartiméus. Van 12.30 tot 14.30 uur komen de historische personages 'Dames Kaakebeen' van het muziektheater 'KunstRijk' op verrassende wijze voorbij. Piratenkoor Man over Boord treedt om 13.30 uur op met een repertoire van vrolijke Nederlandse en Engelse zeemansliederen. Om 11.30 uur zingt het Piratenkoor in de Historische moestuin van Bartiméus.

Rond 14.00 uur ontvangt wethouder Tim Verhoef als afsluiting van dit festival een handgebonden boek met de kunstwerken van de groepsexpositie en het boek 'Eten van de Heuvelrug' van Annet Werkhoven. Stichting 100% Heuvelrug overhandigt de wethouder de glossy BRON en de speciaal gemaakte design drinkwaterkruik als start van het waterfestival 'WaterSpraak'.

Om 14.30 uur sluit het festival Kunst: Overal op de Heuvelrug 2013 af met circustheater voor iedereen vanaf 6 jaar. In 'De Kroon en de Zot' wenden Meatball & van de Camp hun zotte kunsten aan in een vrije bewerking van Shakespeare's `King Lear'.

Voordat het festival afsluit op 2 juni kunnen geïnteresseerden ook nog naar zo'n vijftien beeldende kunstexposities op binnen en buitenlocaties. Lida de Zeeuw exposeert in het Kaapse bos haar tijdelijke kunstwerken getiteld 'Hart voor de natuur', de Nederlandse Vakgroep Keramisten brengt een 'Ode aan de natuur' met kunstwerken in het Von Gimborn Arboretum. De Landart performance 'Draadloos' van Edith Alkema is te zien in het Amerongse bos en Hanneke Hijmans exposeert in de Historische Moestuin papier-maché poppen geïnspireerd door kleuren uit de natuur. Leo van Halem toont geschilderde landschappen en stadsgezichten in het oude postkantoor van Doorn. In het Gildehuis in Leersum staan creaties van Karin Bluijs een mini landschap, beelden in een tijdelijk landschap van Frank Renssen en landschappen uit de omgeving van Toddy van Leeuwen en Foon en Dirk Winters. De expositie 'Ontmoetingen met getuigen van het verleden', van Kunstgilde Heuvelrug, is te zien bij Uitgeverij Stam in Leersum. In het bos bij Amerongen is de tentoonstelling 'Aaibare Stenen' van Adri Verhoef te zien. Op 1 juni kunnen belangstellenden een steptocht maken langs historisch plekken in Amerongen en omgeving. Ook zijn er diverse workshops als boekbinden, vilten, impressionistisch en expressionistisch schilderen, natuurlijke kunst maken, een zangworkshop en panorama schilderen.

advertentie
advertentie