FC Driebergen in verlenging onderuit tegen JSV Nieuwegein

30 mei 2013 om 00:00 Voetbal

0-1 Wendel Sield, 1-1 Arjen Prijs, 1-2 Bjorn van der Horst, 1-3 Bjorn van der Horst

DRIEBERGEN - In een ware voetbalthriller ging FC Driebergen in de verlenging met 1-3 onderuit en is daarmee uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. In het tweeluik tegen JSV Nieuwegein slaagde de ploeg va trainer Bert v/d Brom er niet in om aan de goede kant van de streep te blijven. Over de twee wedstrijden gezien had JSV Nieuwegein het beste van het spel en is daarmee een ronde verder op weg naar mogelijke promotie. In de eerste helft van dit voetbalspektakel kwam het thuispelende Driebergen er niet of nauwelijks aan te pas en had Nieuwegein met de rust al op een ruime voorsprong moeten staan. In de tweede helft een heel ander Driebergen dat nu wel de wedstrijd bepaalde en tal van kansen wist te creëren. Toch was het Nieuwegein dat in de 66e minuut (op dat moment tegen de verhouding in) op een 0-1 voorsprong kwam. Maar een penalty in de zesde minuut van de extra tijd bracht Driebergen op gelijke hoogte, waardoor er tweemaal een kwartier werd verlengd. En in die verlenging was het Nieuwegein dat twee keer wist te scoren en derhalve met een 1-3 eindstand een ronde verder is. Het harde werken van FC Driebergen werd weliswaar niet beloond, maar beloofd komend seizoen weer veel spektakel en daarmee een nieuwe kans om promotie te bewerkstelligen.