Hockeyclub bruist in Maarn

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Een jaar nadat de leden de fusieplannen - MHC Maarn samen verder met de hockeyverenigingen uit Doorn en Amerongen - wegstemden, bruist de Maarnse hockeyvereniging weer. Het nieuwe bestuur ziet de dorpse maat juist als de kracht van de vereniging en daarmee ook een gezonde lokale toekomst.

‘Dorpskarakter is al 50 jaar de kracht’

door Monique José Timmermans

,,De club heeft heel duidelijk gekozen voor de sociale cohesie in het dorp”, meent voorzitter Paul Naastepad. ,,Samen de vereniging runnen, het beste uit jezelf halen op hockeygebied, maar geen landstitel. Er is onvoldoende schaalgrootte om binnen leeftijdscategorieën teams van verschillende hockeyniveaus te maken.”

Alhoewel er nu een grote lichting C en D-spelers is die het tegendeel bewijst. ,,Voor hen hebben we wel selectiewedstrijden georganiseerd, zoals dat op grotere clubs gaat. En dat vonden de kinderen ongelooflijk stoer”, vertelt Ellen van de Griendt, Technische Commissie. Die ook trots weet te melden dat er een aantal talentjes is gescout.

,,Met de trainersovereenkomst die we nu met een satelliet van Kampong hebben gesloten - bekend onder de naam HockeyXperts - krijgen we meer trainers, begeleiding en advies om een goede trainingslijn te bieden aan de jeugd. Ook de eigen trainers zullen beter gecoached worden met het bijbehorende trainersopleidingsprogramma.”

Veldrenovatie

De trainingen en wedstrijden zullen komend seizoen op een gerenoveerd veld kunnen plaatsvinden.

Dick van Zaane: ,,De beloofde nieuwe toplaag wordt deze zomer aangelegd. De kleurverschillen tussen veld en rand worden groter, er komen veldmarkeringen voor het 8-tal hockey en opstelplaatsen voor de bijbehorende doeltjes. Bovendien wordt de demping van het veld beter. Een klacht hierover wordt nog wel eens door de oudere spelers geuit.”

Er is volop gewerkt aan de sportieve uitgangspunten bij MHC Maarn, rest nog de wens om het clubhuis op te knappen. ,,Daarover denkt een groep vrijwilligers al een aantal maanden na. Met zo weinig mogelijk budget zoveel mogelijk een tweede huiskamer creëren waar iedereen graag komt voor een drankje. Al dan niet rondom de wedstrijd.”

De buitenboel wordt door een professioneel schildersbedrijf opgepakt, maar binnen gaan de clubleden zelf aan de slag deze zomer. En dan is de club klaar voor de lustrumviering, begin september, als MHC Maarn precies 50 jaar bestaat.

Naastepad ziet de toekomst in Maarn zonnig tegemoet. Veel vrijwilligers die zich inzetten voor de club, alle bestuursfuncties ingevuld en per saldo meer aanmeldingen dan afmeldingen.

,,Ledenwerving is uiteraard het speerpunt voor een gezonde toekomst. Trim- en senior hockeyers, student- en jeugdleden, ruimte voor een feestje of toernooitje en het spelenderwijs betrekken van de 5-jarigen bij het hockeyspel. En dan niet alleen uit Maarn en Maarsbergen, maar ook uit Woudenberg, dat zelf geen hockeyveld heeft.”

Kijk voor meer informatie op de website www.mhcmaarn.nl.

advertentie
advertentie