Open Werkplaatsen Driebergen

23 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Drie kunst- en ambachtslieden organiseren op zondagmiddag 2 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur de derde Open Werkplaatsen.

Het zijn de laatste Open Werkplaatsen in Driebergen voor de zomer. Dan evalueren de organisatoren of ze doorgaan. Op de Open Werkplaatsen kunnen geïnteresseerden kunst- en ambachtslieden zien werken aan hun handgemaakte producten, die dan ook te koop zijn. Tienke de Jong (Gooijerdijk 45) maakt leren tassen en accessoires. Floortje Roetemeijer (Pr. Bernhardlaan 54) maakt handgemaakt servies en vazen, terwijl Charlotte Molenaar (Engweg 24G) onder andere hoeden, sjaals en sieraden vilt van wol.

Floortje Roetemeijer van Het Serviesfabriekje: ,,De afgelopen keer kwamen erg veel mensen kijken in mijn atelier. Het paste soms maar net, want zo groot is het niet. Ik draai ook op 2 juni weer servies, zodat mensen kunnen zien hoe het gemaakt wordt. De laatste keer kwamen er ook flink wat kinderen kijken. Hopelijk komen ze nu weer. Als kind kon ik zelf ook eindeloos naar ambachtslieden kijken terwijl ze aan het werk waren."

Primeur

De afgelopen weken zijn de drie dames druk geweest met het gezamenlijk ontwerpen van sieraden. Op de Open Werkplaatsen zullen de eerste resultaten op alle locaties voor het eerst te zien en te koop zijn: een primeur. Charlotte Molenaar: ,,We wilden graag een product ontwerpen waarin we alle drie onze technieken bij elkaar konden brengen. Uiteindelijk is het een heel mooi setje oorhangers geworden van keramiek, leer en vilt die door dezelfde vorm en grootte eenheid uitstralen. Ze zijn nog in ontwikkeling, maar we zijn nu al reuze benieuwd wat de bezoekers ervan vinden."

Kijk voor meer informatie op www.openwerkplaatsen.nl

advertentie
advertentie