Atelierroute Heuvelrug in Maarn

21 mei 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Op 1 en 2 juni is er weer de jaarlijks terugkerende Atelierroute Heuvelrug in Maarn, waarin kunstenaars met verschillende disciplines hun atelier openen voor publiek.

Naast de verschillende kunstenaarsgroepen zijn er ook individuele kunstenaars te bezoeken, zoals het atelier van Jedeme op de Groenlinglaan. Jedeme is de schilderes Jeannette de Meijier. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van aardse kleuren, strakke lijnen en geometrische vormen. Abstract en figuratieve werken, gemaakt met verschillende materialen zoals acrylverf, potlood en ecoline.

Aan de andere kant van Maarn, in Zuid, is het atelier van Ricky Buijink te vinden, die zich de figuratieve kunst meester heeft gemaakt. Zij is vooral geïnspireerd door het vrouwelijke lichaam en bloemstillevens, die zij op het doek vastlegt in de meest uiteenlopende levendige kleuren. Zij heeft een aantal gasten: Marion Buijink,die vooral grote abstracte doeken in gemengde technieken maakt, waarbij roestige elementen, collage materiaal en typografieën gebruikt worden.

Haar zoon Ton heeft het glas-in-lood ambacht geleerd op de academie in Brussel. Hij restaureert oude glas-in-lood ramen, maar maakt ook nieuwe deur-en raam panelen in een moderne vormgeving.

advertentie
advertentie