Renske Leijten komt naar Doorn

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP) is donderdag 23 mei aanwezig zijn tijdens een openbare bijeenkomst over de thuiszorg. Leijten is momenteel in het nieuws, omdat ze een parlementaire enquête eist betreffende de georganiseerde zorgfraude die onlangs aan het licht is gekomen.

De SP organiseert in samenwerking met FNV een avond voor thuiszorgmedewerkers en cliënten in de Koningshof in Doorn. Ook mensen van de vakbond zullen hierbij aanwezig zijn. Ook in het nieuwe Zorgakkoord wordt een groot deel van de thuiszorg afgebroken en hierdoor verliezen 50.000 medewerkers in de thuiszorg hun baan. Maar ook in verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg zullen tienduizenden medewerkers hun baan verliezen en nog meer cliënten hun zorg.

De bijeenkomst in Doorn is bedoeld om de gevolgen van de bezuinigingen in de Utrechtse Heuvelrug te inventariseren en een actie-comité op te zetten. Een ieder die zich momenteel zorgen maakt over haar/zijn werk of over de continuïteit van huishoudelijke hulp is welkom.

Locatie: De Koningshof in Doorn (Kerkplein 1). De toegang inclusief kopje koffie is gratis, vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden welkom. Start van de avond om 20.00 uur.

advertentie
advertentie