FC Driebergen toont karakter tegen JSV Nieuwegein

23 mei 2013 om 00:00 Voetbal

1-0 Patrick Heesakkers, 1-1 Matthijs Brink

DRIEBERGEN - In de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen JSV Nieuwegein liet FC Driebergen een goede indruk achter en was het 1-1 gelijke spel meer dan verdiend. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was de ploeg van trainer Bert v/d Brom veruit de bovenliggende partij en had eigenlijk in die fase al ruim op voorsprong moeten staan. Maar Driebergen vergat eenvoudigweg geboden kansen om te zetten in doelpunten. Een euvel dat het afgelopen seizoen geen uitzondering was. Gaandeweg kreeg thuisploeg JSV Nieuwegein meer grip op de wedstrijd en was het Driebergen dat terug moest. De 0-0 ruststand was wat magertjes voor Driebergen dat echter aan karakter en vechtlust niets te verwijten viel. Halverwege de tweede helft kwam Nieuwegein op een 1-0 voorsprong door een prachtige kopbal van JSV spits Heesakkers. Maar het was in de 84e minuut "gouden wissel" Matthijs Brink die Driebergen verdiend weer op gelijke hoogte bracht (1-1). En dat bleef uiteindelijk ook de eindstand. Op zaterdag 25 mei kan FC Driebergen het karwei thuis afmaken en is de v/d Brom formatie bij winst een ronde verder op weg naar mogelijk de tweede klasse. Vooralsnog een lange weg te gaan.