Geen 'inschrijving' A12-weiland

14 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Volgens het Heuvelrugcollege is er geen sprake van dat bedrijven zich daadwerkelijk kunnen 'inschrijven' voor vestiging op het veelbesproken weiland tussen de A12 en het stationsgebied. Bedrijven kunnen zich slechts 'aanmelden', en worden dan toegevoegd aan een lange lijst utopische, reële, bizarre of geschikte initiatieven voor deze locatie. Dat heeft het college gemeld naar aanleiding van vragen die de raadsfractie BVH heeft gesteld.

door Jan de Beer

Aanleiding voor de vragen van BVH was het gerucht dat fastfoodketen McDonalds zich had ingeschreven voor deze locatie aan de noordzijde van de A12. McDonalds zou eerder ook al interesse hebben getoond voor de plek op de hoek Hoofdstraat-Loolaan waar een afbraakpand staat te verpauperen, maar van begin af aan was duidelijk dat dit een onhaalbare wens was.

De vermeende inschrijving van de fastfoodketen voor vestiging op het weiland aan de andere zijde van de A12 leek echter wel een geloofwaardig bericht. Voor de BVH-fractie was het in ieder geval aanleiding om dit discutabele gegeven in schril contrast te zetten met de weerstand die takelbedrijf Hoogenraad ondervindt om zich daar te vestigen. ,,Waarom mag McDonalds wél wat Hoogenraad niet mag?", daar kwamen de vragen van BVH kort samengevat op neer. Het Heuvelrugcollege heeft echter duidelijk gemaakt dat er helemaal geen inschrijvingen bestaan, maar slechts een inventarisatie van alle veelsoortige initiatieven die voor de ontwikkeling van het A12-weiland tot nu toe naar voren zijn gekomen. Deze inventarisatie zal gebruikt worden voor het opstellen van een startnotitie.

Het college heeft tevens benadrukt dat bij een selectie van kansrijke initiatieven het standpunt van de raad, zoals verwoord in een motie die vorig jaar werd aangenomen, een doorslaggevende rol zal spelen. In die motie staat dat de herinrichting van het gebied moet voldoen aan 'hoge maatschappelijke waarden die representatief zijn voor de Heuvelrug'. In de motie staat ook dat vestiging van bedrijven die verstorend werken op dat beleid, onwenselijk is. Daarbij worden takelbedrijven met name genoemd. Maar ongetwijfeld geldt dat impliciet ook voor fastfoodketens. De startnotitie zal binnenkort aan de raad worden voorgelegd.

advertentie
advertentie