ZVTA Hoofdklasse afgesloten met huldiging

14 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De kampioen van de Amerongse zaalvoetbalhoofdklasse ontving vrijdagavond de kampioensschaal uit handen van voorzitter Piet van Dongen. Brasserie de Holle Boom bleek twee weken geleden opnieuw het sterkste team van de Hoofdklasse toen zij hun kampioensduel wisten te winnen. Ondanks dat er in de laatste speelronde niets meer op het spel stond wisten de gele kanaries ook die wedstrijd te winnen en het seizoen in jubelstemming af te sluiten.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen had De Holle Boom wel grote moeite met hun tegenstander. Camorra CF/Hato.nl kwam verrassend op een 4-0 voorsprong en leek met geweldig voetbal op weg naar een stunt. Vroeg in de tweede helft was echter te zien dat de wedstrijd kantelde en de kampioen voor een laatste keer aanzette. Met mooie doelpunten werd er uiteindelijk een 5-4 overwinning uit het vuur gesleept. Promovendus Camorra sluit het seizoen af op plaats zes en is ook volgend seizoen terug te zien op het hoogste niveau in Amerongen.

Verbakel Internet & Reclame wist lang te volgen in de kampioensstrijd, maar kwam op het eind net te kort. Afgelopen vrijdag sloten de Edenaren het seizoen wel in stijl af door met 7-5 te winnen van TMF Fiscaal Advies. Door het verlies van TMF wist De Koning van Denemarken dat het met een overwinning op deze slotdag de laatste plaats kon verlaten. Tegen OEF werd er dan ook met passie gevoetbald door de Rhenenaren en won het verdiend met 6-3 van de Amerongers. Door de overwinning staat er voor De Koning over twee weken een p/d-wedstrijd op het programma tegen een eersteklasser.

Hijnekamp Kozijnen won eerder op de avond met 7-6 van View2Me en profiteerde daarmee uitstekend van het puntverlies van OEF. View2Me stond kort voor tijd nog op voorsprong, maar Hijnekamp, dat zich enorm heeft ontwikkeld dit seizoen, wist in de laatste minuten van het seizoen te winnen. De Achterbergers beëindigen met de drie punten het seizoen op een mooie derde plaats, OEF moet het doen met een vierde plaats en View2Me is vijfde geworden.

De reguliere competitie zit erop voor de hoofdklassers, maar het zaalvoetbalseizoen gaat nog een kleine maand door. Komende weken wordt de strijd in de eerste- en tweede klasse beslist en wordt dit gevolgd met de play-offs om promotie. Op 7 juni wordt het seizoen afgesloten met de ZVTA Bekerfinale waarin vier cupfighters strijden om de felbegeerde laatste prijs van het seizoen.

advertentie
advertentie