Zitvolleyballers Volleer Kampioen van Nederland

13 mei 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Met grote overmacht heeft het zitvolleybalteam van Volleer voor de derde keer in zijn bestaan het kampioenschap van Nederland binnengehaald. In de halve finale versloeg Volleer Apollo Mill met 3-0. Vervolgens was in de finale organisator Holyoke met dezelfde cijfers slachtoffer van Volleer. Na 2007 in Leersum en 2008 in Schagen was dit het derde kampioenschap voor de Leersumers. De eerste twee keren mocht dat nog een verrassing heten, nu maakte Volleer, dat het hele seizoen ongeslagen bleef, haar favorietenrol waar.

De halve finale werd, achteraf gezien, de lastigste wedstrijd voor Volleer. Apollo Mill was als underdog naar Belfeld gekomen en speelde een onverwacht hoog niveau met de instelling van 'niets hebben we al, het kan alleen maar meer worden'. Volleer begon gespannen en speelde zo slordig, dat Apollo tot 9-11 verrassend de leiding nam. Toen Karin Harmsen in één servicebeurt naar 17-11 orde op zaken had gesteld, was de eerste set verder een formaliteit: 25-19. In de tweede set werd snel een gat geslagen van vijf punten (10-5), maar daarna bleef Apollo tot 24-19 in het spoor. Volleer stapelde fout op fout en moest zelfs een setpunt toestaan op 23-24. Paul Harmsen zorgde met twee onhoudbare aanvallen toch voor 27-25. Daarna had Apollo geen antwoord meer op het spel van het gewaarschuwde Volleer Djoke van Marum, Ronald Roosen en Timo Mans werden in het veld gebracht en via 25-14 werd de finale bereikt. Het was lang onduidelijk wie daarin de tegenstander zou zijn. Het werd uiteindelijk Holyoke, dat via 15-12 in de vijfde set Alterno achter zich liet.

De derde plek ging naar Alterno, dat grote moeite had om Apollo met 3-1 van zich af te houden. Daarna kwam de finale. Holyoke was erop gebrand de winst in eigen huis te houden, maar Volleer gaf de Limburgers geen enkele kans. Met Jacob Hoeksma - voor hem was het zijn eerste titel - in een hoofdrol en Saïd Mezlay als alleskunner aan de basis van veel scores werd Holyoke weggespeeld. Op 24-17 liet Volleer even de teugels vieren, maar opnieuw Jacob Hoeksma maakte er op 25-21 een eind aan. Daarna had Volleer Holyoke aan het elastiek. Zo nu en dan mocht Holyoke wat dichterbij komen, maar dan liet Volleer weer zien wie de baas was. De tweede set werd zitvolleyballes gegeven: 25-15. Het derde bedrijf was een verplicht nummer. Holyoke had zich al gewonnen gegeven en Edmir Popara leefde zich uit met zijn harde smashes. Na 25-16 - het laatste punt was opnieuw van Paul Harmsen - kon het feest samen met de grote schare meegereisde supporters, beginnen.

advertentie
advertentie