SCAUH organiseert nieuw korenfestival

13 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Vijf koren uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omgeving treden op zaterdag 25 mei in Cultureel Cenrum De Binder in Leersum op. Aanvang: 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur). De toegang bedraagt 5,- per persoon.

Het korenfestival is opnieuw in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH). Dit is het eerste festival in een wat andere opzet. Het is namelijk de bedoeling dat tot en met 2016 elk jaar in de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder verantwoordelijkheid van SCAUH een korenfestival wordt gehouden. Diverse koren hebben zich inmiddels al aangemeld voor volgende jaren.

De deelnemende koren in Leersum zijn: kinderkoor Pyramidalis uit Utrecht, het Piratenkoor Man Overboord uit Driebergen, Vrouwenkoor V'Allure uit Veenendaal, het koor Vinkenvocale uit Maarn en het Stichts Mannenkoor uit Driebergen. Voor elk koor is ongeveer een half uur uitgetrokken. Het programma is zeer gevariëerd.

Nieuw is een optreden van de soliste, Marti Broer, uit Wijk bij Duurstede. Zij treedt regelmatig als mezzosopraan in de regio Utrechtse Heuvelrug op. Tijdens het festival in Leersum zingt zij een solopartij en treedt ook met enkele koren op.

SCAUH-voorzitter Wim van Eeden uit Maarn zegt dat SCAUH een beetje van 'haar geloof' is gevallen door twee koren aan te trekken die niet in gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn gevestigd. ,,Als een gerenommeerd vrouwenkoor binnen de gemeente moet afhaken, zijn we min of meer gedwongen een ander koor uit de regio te vinden. We zijn heel gelukkig met het Vrouwenkoor V'Allure uit Veenendaal. Dat geldt eveneens voor het kinderkoor uit Utrecht, met een afdeling in Zeist. Als wij in onze gemeente geen kinderkoor hebben, moet je wel eens wat. Een beetje grensverleggend werken is overigens prima'', aldus Van Eeden.

Vanaf woensdag 15 mei zijn de programmaboekjes (tevens toegangsbewijzen) op de volgende verkoopadressen verkrijgbaar:

Driebergen: Boekhandel Jacques Baars, Traay,

Doorn: Boekhandel The Readshop, Thorheimpassage 3,

Leersum: Boekhandel The Readshop, Torenzichtlaan 5,

Amerongen: Drogisterij 'De Koenhoek', Koenestraat 4,

Amerongen: Kleton 'Uw vakwinkel', Overstraat 50,

Maarn: Drogisterij Acacia, Raadhuislaan 11.

advertentie
advertentie