85-jarig jubileum Groei & Bloei

13 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De plaatselijke afdeling van Groei & Bloei viert dit jaar haar 85-jarig jubileum. Dit gaat gepaard met een keur aan activiteiten voor leden en niet-leden.

Vandaag zullen kinderen van BSO Wijs! verrast worden met een wedstrijd georganiseerd door de jarige vereniging. Alle kinderen van de buitenschoolse opvang ontvangen zonnebloempitten die ze zelf gaan opkweken.

Na enkele weken komt een delegatie van Groei & Bloei langs om samen met de kinderen het groeiresultaat te volgen. Hierna volgt de eerste schifting. De grootste en gezondste planten gaan door voor de eindstreep. De overige planten kunnen de kinderen mee naar huis nemen om in hun eigen tuin te planten of krijgen een plaatsje op Kinderboerderij 't Woeilige nest. Aan het eind van de zomer komt Groei & Bloei opnieuw langs om de grootste zonnebloemen te bekijken. De kwekertjes van de mooiste en grootste planten krijgen een aardige attentie als herinnering aan hun tuinwerkzaamheden.

Op 8 juni wordt voor de 13e maal een Open tuinendag gehouden. Er doen 13 tuinen mee waaronder zeven nieuwe. Passe-partouts worden verkocht in de informatiestand op Winkelcentrum De Sluis tussen 10.00 en 14.30 uur. Op dezelfde dag komt hovenier Rob Mocking na de middag met een informatiestand naar De Valkenkamp. Bewoners van deze straat en Het Sperwerkamp kunnen hier gratis en vrijblijvend advies krijgen over hun voortuin. Om ook kleine tuinmannen en -vrouwen aan te sporen is er een kleurplaatwedstrijd voor de kinderen. De winnaar ontvangt een vrijkaartje voor De Efteling.

Deze lustrumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door Vreeken's Zaden in Dordrecht, Winkeliers van Winkelcentrum De Sluis, Mocking Hoveniers te Cothen, J.W. Merkens Tuincentrum te Langbroek, Boomkwekerij van Leersum, De Souza Beplantingen, Hoveniersbedrijf T. Ploeg, Bloemisterij Tuincentrum Van Jaarsveld, Bloemsierkunst/Kadotiek De Sluis en Drukkerij Van Ek in Driebergen-Rijsenburg.

advertentie
advertentie