Scholen strijden op het voetbalveld

16 mei 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Met veel enthousiasme hebben dertig teams van de drie basisscholen in Maarn en Maarsbergen tegen elkaar gestreden tijdens het schoolvoetbaltoernooi op de velden van SVMM. Het jaarlijks terugkerend evenement brengt bijna de alle leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 op de been. Het was dan ook een drukte van belang, ook langs de lijn waar ouders en leerkrachten hun kinderen aanmoedigden. Niemand liet zich weerhouden door het toch wat druilerige weer, met van tijd tot tijd een beetje regen.

De meiden van De Ladder eindigden uiteindelijk in de middenmoot, na in de laatste wedstrijd met 5-0 te hebben verloren van de achtste groep-dames van Wereldkidz De Meent. Die school bleek niet alleen tijdens deze wedstrijd, maar ook overall weer de sterkste. Na twee avonden met tientallen partijtjes hadden de teams van De Meent een voorsprong die niet meer in te halen was. Net als vorig jaar mochten zij de wisselbeker, beschikbaar gesteld door ‘t Vosje, mee naar school nemen. Een luid gejuich ging op toen de einduitslag werd omgeroepen.

De sportivitieitsbeker, in het leven geroepen door oud wethouder Betty van der Meulen van Maarn, is dit jaar gewonnen door Wereldkidz De Merseberch. En ook die prijs krijgt uiteraard een ereplaats in de school in Maarsbergen.

advertentie
advertentie