Nieuws van kinderboerderij ‘t Woelige Nest

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

Schaapscheerdersfeest op 26 mei

Op zondag 26 mei a.s. vindt van 12.00 tot 16.00 uur weer het traditionele schaapscheerdersfeest plaats op de kinderboerderij. Net als andere jaren is er voor jong en oud weer van alles te beleven.

Natuurlijk kan iedereen zien hoe de schapen worden geschoren. De kinderen kunnen onder meer springen op een springkussen, kaarsen maken, broodjes bakken en grabbelen in een grabbelton. Er is verder een heuse loterij waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de kinderboerderij.

U bent allen van harte welkom. De toegang is gratis.

Geitjes Maxima en Arianne geboren

Geen prinsesjes maar minstens even lief zijn Maxima en Arianne, de laatste aanwinsten van de kinderboerderij. Op zondag 21 april beviel de Nubische geit Thea van deze twee lammetjes. Helaas bleek Thea ernstig ziek en overleed ze twee dagen later. Gelukkig kunnen de kleine geitjes rekenen op de liefdevolle en niet-aflatende zorg van onze vrijwilligers, die hen meerdere malen per dag met de fles voeden tot ze groot genoeg zijn om zelf te eten.

Valkenheuvel haalt geld op tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 26 april vonden de Koningsspelen plaats. Onder het motto “Valkenheuvel Doet!” deden leerlingen van Daltonschool De Valkenheuvel in Driebergen karweitjes tegen een kleine vergoeding. Daarbij lieten zij zich niet ontmoedigen door de regen.

Met onder meer autowassen, straatjes vegen en ramen lappen werd een bedrag van € 150,- bijeengebracht. Jan van de Weijden, vrijwilliger van het eerste uur, en Jannie Foekens, bestuursvoorzitter, mochten dit bedrag in ontvangst nemen namens de kinderboerderij.

u Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl, e-mail info@kinderboerderij-driebergen.nl, twitter @kbdriebergen

advertentie
advertentie