,,De Buren" regionale hulp voor jong en oud

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Sinds de oprichting in 2005 van de organisatie voor particuliere dienstverlening ,,De Buren'' in Doorn, is er veel gebeurd. Waar ,,De Buren'' in het prille begin vooral werd ingezet door echte ,,buren'' uit het eigen dorp, vervult de organisatie inmiddels een regionale functie.

Van de ruim tweehonderd aangesloten gezinnen bevindt zich weliswaar nog een groot aantal in Doorn zelf, maar vooral de laatste jaren nemen ook inwoners van Maarn, Leersum, Driebergen, Zeist, Bosch en Duin, Bilthoven, Utrecht, Houten, Nieuwegein en zelfs Amersfoort een abonnement op de unieke dienstverlening. Meer en meer jonge gezinnen weten de weg naar ,,De Buren'' te vinden.

Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt al geruime tijd samen gewerkt met gemeentelijke instanties zoals Welzijnsstichting Welnúh en het WMO loket, maar ,,De Buren'' bedient inmiddels een veel ruimer gebied. De dienstverlening van ,,De Buren'' strekt zich uit van alle mogelijke onderhoudszaken rond het huis tot persoonlijke assistentie, zoals huishoudelijke hulp, gezinshulp en particuliere verpleging.

Het sterkt Lies en Joost Vellinga, eigenaren van ,,De Buren'', dat hun verzorgingsgebied zich gaandeweg regionaal uitbreidt, vrijwel altijd door mond-tot-mond-reclame. Maar ook het internet speelt een groeiende rol. ,,Zo kregen we een boeiende opdracht uit Utrecht van een jong werkend stel, dat onze expertise inhuurde op gebied van bouwbegeleiding'', vertelt Joost. ,,Ze hadden ons via Google op internet gevonden en vonden het een prima combinatie: onze eigen lage tarieven voor het toezien op correcte offertes en het begeleiden van de bouw, in combinatie met de goede contacten die wij inmiddels in de aannemerij hebben.''

Naast alle onderhoudszaken, zoals schilderwerken, verbouwingen, tuinonderhoud en de glazenwasser, biedt ,,De Buren'' tevens al jaren zogenaamde ,,persoonlijke assistentie''. Hieronder valt het inzetten van betrouwbare huishoudelijke hulp (waarvan er tientallen staan ingeschreven bij de organisatie), het begeleiden van (dementerende) senioren of het geven van computerles aan huis. Dit is voornamelijk de activiteit van Lies Vellinga. ,,Ik vul de hulpvraag graag zoveel mogelijk persoonlijk in, maar ik heb ook maar twee benen, dus doen we meer en meer een beroep op bij ons geregistreerde dames, al dan niet met verpleegkundige achtergrond'', zegt ze.

Dat Amersfoort of Bilthoven al gauw een half uurtje rijden is, maakt noch voor Lies, noch voor Joost, noch voor de bij hen aangesloten bedrijven en hulpverleners veel uit. ,,Toen we laatst de vraag kregen van een abonnee zonder familie, die in het UMC in Utrecht lag en zo graag een boodschapje gedaan wilde hebben, was het dezelfde dag nog geregeld'', vertelt Lies. ,,Rare vragen bestaan voor ons niet; we vinden altijd een oplossing, dus geldt ook buiten onze gemeentegrenzen: vraag het ,,De Buren!'', lacht ze.

Voor nadere informatie: www.deburen.nu; 0343-493.394; vraag@deburen.nu

advertentie
advertentie