Workshop 'Morgen jouw video online' bij Welnúh

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het Steunpunt Vrijwilligers Welnúh organiseert op woensdag 12 juni de workshop 'Morgen Jouw Video Online' in samenwerking met PRezz Video PR. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers en beroepskrachten die verantwoordelijk zijn voor de communicatie van een stichting of een vereniging. De workshop begint om 19.15 uur en duurt tot 21.00 uur. Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden, wel aanmelden voor 1 juni op steunpunt@welnuh.nl.

Steeds vaker wordt video ingezet op website en social media. Met een kort filmpje kan gemakkelijk een boodschap worden verteld, of dat nu een nieuwe activiteit betreft, een uitnodiging is of het werven van fondsen. Bovendien wordt de organisatie met een video's op YouTube en de website beter gevonden in de zoekmachines. Elke maand wordt op YouTube wel meer dan 4 miljard uur aan video bekeken.

Welnúh wil ook graag dat stichtingen en verenigingen kunnen 'proeven' van de mogelijkheden van video. Het laten maken van een video door een professioneel bedrijf is voor stichtingen vanwege beperkte budgetten vaak geen optie.

,,Maar," zeggen Monika Knottnerus en Pauline Teunissen van Videoproductiehuis PRezz Video PR, ,,er zijn veel mogelijkheden om zélf aan de slag te gaan. Er zijn ook veel gemakkelijke en gratis tools om een goede video voor je organisatie te maken. Zo kun je met beperkte middelen toch gebruik maken van de voordelen die video je biedt."

advertentie
advertentie