Natuurmarkt Groei en Bloei Doorn

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Voor de achtste keer houdt de afdeling Groei en Bloei Doorn e.o. de jaarlijkse Natuurmarkt in het Von Gimborn Arboretum, dit jaar met het thema 'Vorstelijke Planten'. De markt zal plaatsvinden op zondag 12 mei, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Vorstelijke Planten is het toepasselijke thema door de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Bij Vorstelijke Planten kan aan meer gedacht worden dan de gedenkwaardige troonwisseling. Zo kunnen de, in mei volop bloeiende, Rhododendrons in het Von Gimborn Arboretum geschaard worden onder de noemer Vorstelijke Planten. Bij de rondleidingen tijdens de Natuurmarkt zullen de vele bloeiende Rhododendrons dan ook veel aandacht krijgen.

Goede doelen op gebied van natuur en milieu zoals Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Sister Hope Wandelaars en Stichting Wachendorff zijn aanwezig op de Natuurmarkt . Ook zijn er kramen waar planten en bloemen verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn er natuurproducten verkrijgbaar, zoals paddenstoelen, worstjes en hammetjes, honing van lokale imkers, verzorgingsproducten, producten van Alpaca wol en nog veel meer. Verder natuurlijk gereedschappen voor de tuin maar ook mandenvlechten, Mexicaans aardewerk, sieraden en Veluwse cadeauartikelen. Ook Bartiméus is aanwezig met biologische producten uit de Historische Moestuin.

De hele dag worden er kookdemonstraties gegeven waarbij uiteraard ook kleine hapjes geproefd kunnen worden. Verder zijn er diverse kramen met lekker eten en drinken.

Voor de kinderen is een apart plekje in het Arboretum gereserveerd. Hier kunnen ze hele kleine beestjes bekijken door een echte microscoop en geschminkt worden, knutselen met natuurproducten en nog meer.

Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van de fotowedstrijd. Ook dit jaar worden weer veel inzendingen verwacht van amateurfotografen die meedingen naar de prijzen en vooral de eer. De hele dag zijn de ingezonden foto's te bewonderen en de bezoekers bepalen zelf wie de prijswinnaars worden. Het thema dit jaar is Vorstelijke Planten.

Voor meer recente informatie over standhouders en activiteiten: natuurmarkt.gimbornarboretum.nl. De toegangsprijs voor de Natuurmarkt inclusief de toegang tot het Arboretum is € 6,-, voor donateurs €1,-, kinderen tot 12 jaar zijn gratis, wel wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de kinderactiviteiten. Adres: Velperengh 13, Doorn.

advertentie
advertentie