HDS had recht op meer in uitwedstrijd tegen VVZA

10 mei 2013 om 00:00 Sport

1-0 Jorrit Smit

LEERSUM - Alhoewel er voor zondag derdeklasser HDS niets meer op het spel stond, bleek de ploeg van scheidend coach Jan van Dalem een blok aan het been voor het op de vierde plaats staande VVZA. De Amersfoorters daarentegen moesten winnen om mogelijk na volgende week nog een periode te kunnen bijschrijven en dus nacompetitie voetbal. HDS dat in eigen huis VVZA een gevoelige nederlaag toediende, ging ook in Amersfoort fel van start en was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. Vanuit een gesloten organisatie was HDS heer en meester op het middenveld en wist tal van kansen te creëren. VVZA dat op de counter speelde liep zich telkenmale stuk op de hechte defensie van HDS, waarin een hoofdrol was weggelegd voor goalie Daan van Deukeren. Van Dalem:" In die eerste helft hadden we eigenlijk op voorsprong moeten staan gezien de vele geboden kansen." Ruststand 0-0. In het eerste deel van de tweede helft een meer dominerende thuisploeg die in de 55e minuut door een dwaling van de over het algemeen goed leidende arbiter op een 1-0 voorsprong kwam. En alhoewel HDS de laatste twintig minuten de regie weer overnam, slaagde de ploeg er niet in om de gelijkmaker binnen te schieten met als gevolg een ietwat geflatteerde 1-0 nederlaag.