Ondernemend Heuvelrug: Dagelijks vers bij Limburgia

10 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

Abid heeft juist vanwege de veelzijdigheid gekozen voor de soft-franchise van Limburgia Vlaaispecialiteiten. ,,Binnen deze formule is er ruimte voor een eigen inbreng. Vandaar dat we ook andere producten kunnen verkopen. En als voormalig horeca-ondernemer ben ik blij met de koffiehoek binnen en het terras buiten.” Dit is de mooiste hoek van de Traaij, meent de enthousiaste verkoper. Het pand is na vertrek van de vorige gebruiker grondig verbouwd en oogt fris. Met zowel een entree aan de Traaij-zijde, waar de vitrine met de vlaaien is en één aan de terraszijde waar de ijsbalie staat, voelt de klant zich aan alle kanten welkom.

DRIEBERGEN - Voor een heerlijk verse vlaai is Limburgia Vlaaispecialiteiten aan de Traaij 93 het adres. De nieuwe eigenaars Abid en Chahida Ajiach hebben het bekende hoekpand opgefrist en verkopen naast vlaaien ook ambachtelijk ijs en Leonidas bonbons. Daarnaast nog een wisselend assortiment speciale artikelen, zoals snoepcadeaus. Nog een cadeautje voor Moederdag nodig? De winkel biedt volop keus.

door Monique José Timmermans

Dagelijks komt de wagen van de bakkerij in alle vroegte de verse vlaaien brengen. ,,Deze worden ambachtelijk en met passie gemaakt.” Vanaf 8.00 uur (zondag gesloten) is de winkeldeur open. ,,Regelmatig staan er dan gelijk klanten die de vlaaien meenemen om op hun werk te trakteren.” Desgewenst snijdt Abid de vlaai in 10 of 12 punten, en dat is wel zo handig. Wie meer smaken wil, kan er voor kiezen verschillende halve vlaaien te kopen.

Zelfs voor de klant die maar twee of drie punten wil, snijdt Abid een vlaai aan. ,,Dat komt best vaak voor hier in Driebergen. Van de overgebleven stukken vlaai maak ik aan het eind van de dag ‘assorti dozen’ met van alles wat. Die gaan met korting over de toonbank. Immers aan het eind van de dag moet alles op zijn. De volgende ochtend is er weer verse aanvoer.”

Tijdens mooie zomeravonden verwacht Abid dat de winkel langer open blijft dan tot de gebruikelijke 18.00 uur (vrijdag 21.00 uur). ,,Kunnen de mensen lekker nog een ijsje komen eten.”

Wie de vlaai telefonisch of via de website bestelt, kan kiezen voor ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Bij bestellingen vanaf €20,- doet Abid dat zonder extra kosten in Driebergen, Doorn, Odijk en Austerlitz. ,,Nadat we de eerste klanten die voor hun werk langskomen hebben geholpen, beginnen we in de winkel met het klaarzetten en eventueel snijden van de bestelde vlaaien. Vervolgens gaan we ze op de afgesproken tijd bezorgen.”

www.limburgiavlaai.nl

advertentie
advertentie