Ondernemend Heuvelrug: Alles voor de kampeerder in Leersum

10 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

,,We hebben tijdens de wintermaanden hard gewerkt. De winkel is veel ruimer geworden en met de nieuwe indeling heeft alles een vaste plek gekregen. Veel materiaal is hergebruikt en voor de nieuwe inrichting is steigerhout gebruikt. Het leuke daarvan is dat je er bijna alles van kunt maken”, vertelt Van Delden, die trots is op het resultaat, want ,,de gemoedelijke sfeer is gebleven.”

LEERSUM - Alles voor de kampeerder is te koop in de winkel van Caravancentrum De Heuvelrug aan de Rijksstraatweg 94. Verscholen achter de caravans ligt de entree van het kantoor en de kampeershop waar Georgette van Delden dozen staat uit te pakken. Het seizoen is duidelijk begonnen.

door Monique José Timmermans

De verkoop van nieuwe caravans, merk Knaus, ging intussen gewoon door, net als het schadeherstel en het onderhoud dat we hier uitvoeren.” Het bedrijf is door de Bovag gecertificeerd.

In deze tijd van het jaar ligt het accent op de verkoop van caravans en de verhuur. ,,Daarvoor hebben we hier zo’n 40 occasions van verschillende merken.” De verkoop van gebruikte wagens neemt volgens Van Delden de laatste jaren toe. Wie eerst een jaartje een vakantie met caravan of een bepaalde indeling wil uitproberen, kan besluiten tot het huren van een caravan.

Voor koken, koelen of verwarmen in de caravan kan men vervolgens in de winkel terecht. Waar ook luifels, voortenten, praktisch meubilair en bijvoorbeeld servies te koop is. ,,We hebben echt alles, ook gasflessen en toiletvloeistof.” Voor kampeerders met de tent is er ook een ruime keuze en echt lichtgewicht materiaal is altijd te bestellen via de winkel.

Speciaal beveelt Van Delden de barbecues van Outdoorchef aan. ,,Niet alleen voor op reis, maar ook thuis een geweldig product. Je kunt er gewoon op barbecueën, maar het apparaat is met de deksel erop ook als oven te gebruiken. Broodjes bij het ontbijt zijn zo in een handomdraai afgebakken.” Door een speciale constructie gaat de warme lucht circuleren en valt eventueel vet niet op het eten. ,,Op de camping zullen mensen de BBQ vooral op gas aansluiten, thuis kan deze ook met kolen aangemaakt worden.” De folder van Caravancentrum De Heuvelrug ligt bij alle campings in de omgeving. ,,We zien dan ook veel gasten van de campings in de winkel. Het lijkt of de inwoners zelf zich wat minder bewust zijn van het grote aanbod in hun eigen dorp.”

www.ccdeheuvelrug.nl

www.kampeershopleersum.nl

advertentie
advertentie