Kinderrondleidingen door Amerongen

2 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Kinderen kunnen van mei tot en met september deelnemen aan een rondleiding van het Tabaksteeltmuseum naar Kasteel Amerongen. De rondleiding heeft als thema: 'In het spoor van Margaretha Turnor'. Kasteel Amerongen en het Tabaksteeltmuseum in Amerongen organiseren de kinderrondleidingen in deze periode op twee woensdagen per maand. De theatrale rondleiding staat onder leiding van de 17e eeuwse kasteelvrouwe Margaretha Turnor.

Tijdens de Gouden Eeuw was Margaretha Turnor kasteelvrouwe van Kasteel Amerongen. Omdat haar man, diplomaat Godard Adriaan van Reede, veel weg was, nam zij zijn taken in en om het kasteel vaak over. Zo ging ze regelmatig kijken hoe het met de tabaksteelt staat en nam ze haar gasten graag mee om hier meer over te vertellen.

Twee keer per maand gaat Margaretha, gespeeld door historica Annet Werkhoven, op woensdagmiddag met de kinderen naar het tabaksveld waar de tabakstelers druk bezig zijn met schoffelen. Margaretha neemt de kinderen vervolgens mee naar het kasteel waar zij mevrouw Visbach ontmoeten die al lang in het kasteel werkt. Zij vertelt over haar werk en de verschillen tussen 'boven' en 'beneden' wonen. Ook weet ze veel over de familie en neemt de kinderen stiekem mee langs de diensttrappen om wat van het huis te laten zien. Daarna trakteert mevrouw Visbach iedereen op een glaasje limonade in de kasteelkeuken en is het avontuur ten einde.

Data en tijden

Woensdag 15 en 29 mei, 5 en 19 juni, 3 en 10 juli, 21 en 28 augustus, 4 en 11 september. Start om 14.30 uur bij het Tabaksteeltmuseum. Einde om 16.00 uur in Kasteel Amerongen. Kosten: € 10,- per persoon. Voor reserveren en meer informatie: reserveren@tabaksteeltmuseum.nl of bel 0343 456500 (13.00 - 17.00 uur).

De activiteit vindt doorgang bij minimaal acht aanmeldingen.

advertentie
advertentie