Opening festival Kunst: overal op de Heuvelrug

2 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op Landgoed Broekhuizen wordt op 16 mei het festival Kunst: Overal op de Heuvelrug geopend. Tot en met 2 juni staat de gemeente Utrechtse Heuvelrug in het teken van dit multidisciplinair festival, waar natuur en landschap als inspiratiebron en als locatie dienen voor een verscheidenheid aan culturele activiteiten.

Von Gimborn Arboretum

In het eerste weekend van het festival, wordt er op zondag 19 mei een gevarieerd programma aangeboden met kindertheater, muziek en schilderkunst in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. 's Ochtends kunnen kinderen genieten van de voorstelling 'Geen golf is mij te hoog' van Lonneke van Straalen. 's Middags kunnen liefhebbers van kamermuziek hun hart ophalen bij een gepassioneerd optreden van ensemble Trio 42. Gedurende de hele dag is de expositie 'Het buitengewone van het landschap' van schilderes Maria de Waard te bezoeken.

In de voorstelling 'Geen golf is mij te hoog' neemt Lonneke van Straalen kinderen vanaf 4 jaar mee op reis met Kaat Piraat. Kaat Piraat woont samen met haar vader op een Piratenschip en beleeft de meest wilde avonturen op zee. Haar moeder wil graag dat zij terugkomt aan land. Wat zal Kaat doen?.

's Middags spat het plezier en de passie af van kamermuziek ensemble Trio 42, bestaande uit Remy van Kesteren, Merel Vercammen en Christiaan van der Weij. Dit nieuwe, zeer getalenteerde Nederlandse ensemble geeft kamermuziek een nieuwe impuls door de unieke combinatie van harp, viool en saxofoon.

De expositie 'Het buitengewone van het landschap' van kunstenares Maria de Waard is van donderdag 16 mei tot en met zondag 2 juni te zien in het bezoekerscentrum van het Von Gimborn Arboretum.

Meer activiteiten

Het Huygens Duo laat op donderdag 16 mei 17e eeuwse poëzie tot bloei komen in 'Dichters des Vaderlands - Klassiek leeft!' op landgoed Broekhuizen in Leersum. Op zaterdag 18 mei kunnen liefhebbers een workshop speksteen bewerken volgen bij Vincent de Vries op Landgoed Kraaybeekerhof. Op dezelfde dag geven Maria de Waard en Frank Jenniskens een workshop 'klank en kleur geven aan het landschap' in het Von Gimborn Arboretum. Op 1e Pinksterdag, zondag 19 mei, kunnen geïnteresseerden een steptocht door Amerongen en omgeving maken langs historische gebouwen. Op dezelfde dag vertellen en verklanken Josepha Suy en Frank Jenniskens voor jong en oud 'sprookjes over het landschap' in Centrum Malena in Doorn.

Kijk voor het volledige programma op www.overalopdeheuvelrug.nl of haal de programmafolder, onder andere bij de VVV of bij de bibliotheek.

advertentie
advertentie