Alleen inspraak over de Structuurnota bedrijventerreinen

2 september 2010 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - ,,De provincie heeft meer tijd nodig gehad dan verwacht”, zo opende wethouder Roy Pamboer in de commissie Ruimte. De commissieleden volgden het voorstel van de wethouder om de structuurnota bedrijventerrein te bespreken in een volgende commissievergadering. Wel kregen de, in grote getalen aanwezige, insprekers de gelegenheid hun zegje te doen. De commentaren spitsten zich toe op de situatie in Maarn/Maarsbergen en Amerongen/Leersum.

Individuele ondernemers uit Maarn en Maarsbergen, reinigingsbedrijf Wolfswinkel, Bakkerij Bos en de Kleurenwaaier staan te popelen zich te vestigen op een nieuw bedrijventerrein in Maarsbergen. ,,We wachten al zolang, groeien uit ons jasje, het wordt steeds moeilijker om aan de wettelijke eisen te voldoen op de huidige locatie.” Ook andere bedrijven lopen tegen problemen aan. ,,Er is leegstand, maar de omvang van deze panden is te groot.” Dit nog los van de staat van onderhoud van diverse objecten.

Insprekers zien voor Maarsbergen kansen om het dorp zich verder te laten ontwikkelen, als er meer bedrijvigheid komt.

Bij de bedrijven in Amerongen spelen soortgelijke belangen. Ook hier wacht men al lang op duidelijkheid omtrent de ontwikkeling en revitalisering van het bedrijventerrein. Volgens de Ameronger Ondernemersvereniging zoekt 70% van de ondernemers hier uitbreiding. ,,De economische ontwikkeling wordt in sterke mate geremd.” De Ondernemers Koepel Heuvelrug is content met de structuurnota en onderschrijft de beperkte uitbreiding en behoud van het groene karakter van de gemeente.”

Aantasting van de groene leefomgeving, flora en fauna, is uiteraard de grootste zorg van insprekers - Maarsbergen Groen voor Groen en de Federatie Groene Heuvelrug - die zich kritisch opstellen ten aanzien van de in de structuurnota voorgestelde uitbreidingsplannen.

advertentie
advertentie