Culturele Heuvelrugmarkt in Doorn

2 september 2010 om 00:00 Nieuws

Culturele Heuvelrugmarkt

Op zaterdag 11 september bruist het van de activiteiten rond het Cultuurhuis in Doorn. In opdracht van de gemeente organiseert Welnúh dan de Culturele Heuvelrugmarkt. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er op het plein een markt waar non profit organisaties van de Heuvelrug zich presenteren. Om 10.30 uur opent de wethouder van cultuur, Roy Pamboer, de Culturele Heuvelrugmarkt op het bordes van het Cultuurhuis in Doorn. Hij zal dan ook de Cultuurprijs uitreiken in naam van de Cultuurraad van de Utrechtse Heuvelrug. De Maartenskerk is open voor publiek en is tevens het beginpunt van een verhalentocht ‘OnderWeg’.

Straatbasketbalvereninging Blue Arrow biedt alle geïnteresseerden de mogelijkheid om een partijtje te basketballen.

Bordes / Cultuurhuis

10.30 uur Opening door wethouder Roy Pamboer en uitreiking Cultuurprijs: 11.00 uur Toneelgroep VZOD: Deze toneelgroep uit Driebergen speelt de korte boevenkomedie.

12.30 uur De Werkhoven ‘Geschiedenis voor u’ : Verkleed als historische figuur vertelt de geschiedschrijver van de Heuvelrug Annet Werkhoven.

14.30 uur Judith: Met haar overtuigende stem zingt Judith covers van pop en rock nummers.

15.00 uur Samen met danstheatergroep Link uit Utrecht houdt Stichting de Vrolijkheid een swingend dansoptreden, uitgevoerd door de kinderen van asielzoekerscentrum Leersum.

15.30 uur Tai Chi

Theater De Raadzaal

11.00 uur Intercultural Inspirations: In 20 minuten trekt de wereld aan u voorbij met dans en zang

11.30 uur RO.s.e.: R O.s.e. singer/songwriter en toetsenist volgt haar opleiding aan de Herman Brood academie in Utrecht. Poppy, met catchy melodieën en treffende piano ballads.

12.00 uur Passieprojecten: Het Passieprojecten-ensemble zingt Adiemus van Jenkins.

12.30 uur Christelijke Basisschool De Wijngaard: Twintig kinderen van De Wijngaard zingen met begeleiding van de piano.

13.00 uur Ludiek: Leden van Ludiek spelen in wisselende samenstelling licht klassieke muziek en zigeunermelodiën.

14.00 uur Trio Drie Eilanden: Het komende seizoen kunt u in Cultuurhuis Pléiade in Doorn en De Binder in Leersum genieten van een gevarieerd cultureel aanbod. Zie www.cultuurhuizenheuvelrug.nl.

14.30 uur Docenten van de Heuvelrug muziekschool verzorgen verschillende verrassende optredens.

Programma Maartenskerk

12.15 uur Lunchconcert: Muziek in de Maartenskerk organiseert een optreden van Trio da Fusignano met Mirjam Slappendel op het orgel.

13.30 uur Heuvelrugkoor: Koor dat met begeleiding van de piano een veelzijdig repertoire ten gehore brengt.

14.30 uur Chante Encore: Het Doornse vrouwenkoor Chante Encore zingt meerstemmig gevarieerd klassieke muziek.

15.00 uur Muziekcirkel Driebergen: Leerlingen van de Muziekcirkel Driebergen verzorgen sprankelende muziekoptredens.

Op het plein

14.00 uur Interactief kunstwerk: Het Kunstgilde maakt op het plein een kunstwerk waar de kijkers aan deel kunnen nemen.

Deelnemers Infomarkt

De Werkhoven ‘Geschiedenis voor u’; SRK Werkgroep ‘Heuvelrug’; Filmcafé en Filmhuis; Parklaan; Stichting Quarijn; Rechtswinkel Utrechtse Heuvelrug; Vriendendienst Samen Sterk; Stichting Muziek in de Maartenskerk; Stichting Doornse Peuterspeelzaal ‘t Hobbelpaard; ISZ De Brug; Taalcoach Gilde Utrechtse Heuvelrug; Amnesty International; Regiobibliotheek ZOUT; Muziekcirkel Driebergen; Heuvelrugfonds; Stichting Interculturele Inspiratie; SVV Beukenstein; Cultuurhuizen Doorn en Leersum; Natuurmonumenten; Heuvelrug Muziekschool; Voedselbank; ; Zeist-Doorn; Unicef Comité Maarn-Maarsbergen; Muzemiks; Maarn Wijzer; Stichting; Historisch Toneelspel; ‘Ludiek’, Vereniging voor Huismuziek, Doorn; Chante Encore; Stichting; Elim; Stichting de Vrolijkheid; SP afdeling Heuvelrug; Stichting Steunfonds Kyoga; Passage; afdeling Doorn; P.G. Doorn, Diaconaat/Z.W.O.; Handjehelpen regio Utrecht; Werelddansen; Duga en Doweda ;Passieprojecten; Zorgcentrum Oranjestein; Hengelsport de Rietvoorn Doorn; e.o.; D66 Utrechtse Heuvelrug; Groei en Bloei afdeling Doorn; Postzegelvereniging Heuvelrug; Bartiméus; Judith Zuidema; Herma Kraan; Atelier Hartwijn; Marjan van de Pijl; Marina; Graafland; Idske Maree

Afgesloten wegen

In verband met de Culturele Heuvelrugmarkt zullen de volgende wegen in Doorn op 11 september tussen 10.00 en 16.00 uur afgesloten zijn: Raadhuisplein, Schoollaan en Molenweg, bij de ingang van het Raadhuisplein.

Nieuw cursusseizoen

Medewerkers van Welnúh en vrijwilligers van de cursusprojecten zullen op de Culturele Heuvelrugmarkt aanwezig zijn om informatie over het nieuwe cursusseizoen te verstrekken. De brochure met een overzicht van alle cursussen is verkrijgbaar bij de kantoren van Welnúh en de bibliotheken. U kunt zich inschrijven en het hele programma bekijken op www.welnuh.nl.

Filmhuis Doorn

Op 8 september a.s vertoont Filmhuis Doorn de eerste film van het seizoen. Het hele programma is op te vragen bij Annelies Barendregt via activiteitenbegeleiding@welnuh.nl of 0343 421538.

Theaterbus/EvenementenXpress

Ook de theaterbus en de EvenementenXpress rijden weer in het najaar. Het eerste bezoek van de Theaterbus zal zijn aan de voorstelling Paul van Vliet nu, op 30 oktober, in Diligentia Den Haag. De EvenenementenXpress rijdt op 27 september naar Amsterdam om daar verschillende musea te gaan bezoeken. Aanmelden en meer informatie bij Annelies Barendregt 0343 421538.

Bewegen in Driebergen

De bewegingscursussen voor senioren in Driebergen starten weer begin september.

Meer informatie bij het Inschrijfbureau in Driebergen 0343523011 of via www.welnuh.nl.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie