‘De Terp meer dan vastgoed’

2 september 2010 om 00:00 Nieuws

,,Meer dan vastgoed” staat op de borden van Makelaardij de Terp te lezen. Dat dit geen inhoudsloze kreet is legt de ondernemer (43) graag uit. ,,Onze dienstverlening gaat ver. Ik probeer voor mijn klanten het hele traject in te vullen. Naast de aan- en verkoop en taxatie schakel ik desgewenst mijn eigen netwerk in als mensen bij verbouwing, inrichting of financiering advies willen hebben. Wij brengen hen in contact of nemen zo nodig zelf de gehele begeleiding in handen”. Aangezien Terpstra bijna zijn gehele leven in Leersum woont heeft hij inmiddels een breed netwerk opgebouwd, en weet hij uitstekend zijn weg binnen de regio te vinden. Als gecertificeerd makelaar is hij vanaf 2007 aangesloten bij de beroepsorganisatie VastgoedPro die inmiddels uit ruim achthonderd leden bestaat. Zekerheid, betrouwbaarheid en deskundigheid staan binnen deze organisatie hoog in het vaandel. Naast een spreekruimte en vitrine bij Deur Financiële Diensten werkt Terpstra voornamelijk vanuit zijn woning aan de Burgemeester de Graafhof 2. ,,Negentig procent van de gesprekken is bij de mensen thuis, dus het feit dat ik geen heel kantoor tot mijn beschikking heb is geen enkel probleem”, aldus de makelaar.

Vrijblijvend uitgebreid plan van aanpak LEERSUM - Nadat Erwin Terpstra in 2007 zijn kantoor Makelaardij de Terp oprichtte, heeft hij sinds mei dit jaar de bestaande portefeuille van Excellent Makelaardij en de verkoop van het nieuwbouwproject ,,De Kwekerij” op zich genomen. Veelzijdig is hij zeker te noemen, want naast aan- en verkoopbegeleiding bij vastgoed kan men bij hem ook terecht voor advies over verbouwing, inrichting of financiering.

door Caro van den Berg

Terughoudendheid

Ondanks de druk op de huizenmarkt is hij niet ontevreden. ,,Ik ben nu drie jaar bezig en in een moeilijke tijd begonnen. Als ik zie hoe mijn groeipad is zie ik de toekomst positief in, en hoop ik dat we binnenkort door de dip heen zijn”. Toch is hij realistisch: ,,Natuurlijk merken we allemaal iets van de crisis. De verkopen in het midden- en hogere segment gaan nog niet hard. Naast het feit dat de banken voorzichtiger zijn, zijn de mensen terughoudend door de politieke verwikkelingen. De beslissing over de hypotheekrenteaftrek speelt hier zeker een rol bij”.

Eén van de consequenties als gevolg van de huidige markt is naar zijn mening dat de mensen zich goed oriënteren. Hij komt hen hierin tegemoet door voor iedere nieuwe klant vrijblijvend een uitgebreid plan van aanpak te maken. ,,Zo weten de mensen wat ze van mij kunnen verwachten”. Een positief gevoel overheerst gelukkig, want naast zijn sterke portefeuille is Terpstra zeer te spreken over de interesse voor het nieuwbouwproject ,,De Kwekerij”, waarbij op de hoek Koningin Wilhelminalaan/Rijksstraatweg een aantal vrije vestiging koopwoningen gebouwd zullen worden. ,,Enkele weken geleden is de voorinschrijving gestart van dit project, en er blijkt zeker animo voor te zijn”.

Makelaardij De Terp, Burgemeester de Graafhof 2, 3956 GS Leersum; www.makelaardijdeterp.nl; Telefoon: 0343756009, 0625006193; info@makelaardijdeterp.nl

advertentie
advertentie