Veel bezoekers 100% Buitendag

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Op de 100% Buitendag kon geproefd worden van streekproducten en lekkernijen van eigen ‘Heuvelrugbodem’, er waren doorlopend voorstellingen voor de kinderen, er kon geluisterd worden naar niet alleen klassieke muziek maar ook jazz, een valkenier gaf een demonstratie met roofvogels en een operazangeres trakteerde de bezoekers op korte acts uit een aantal bekende opera’s. Kunstschilders waren aan het werk bij de hoofdingang en gaven uitleg over de door hen gebruikte technieken. Er waren rondleidingen met gidsen van het Von Grimborn Arboretum door het pinetum, het naaldboomgedeelte in de tuin van Huis Doorn. Huis Doorn zelf kon bezocht worden met rondleidingen zowel voor de kinderen als voor volwassenen.

Genieten van het buitenleven bij Huis Doorn DOORN - Als onderdeel van de viering van de Vrede van Utrecht in 2013 wordt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een serie van vier projecten georganiseerd. Afgelopen zondag was er op het terrein van huis Doorn de eerste in deze reeks: 100% Buitendag.

door Rob Verbraak

Tijdens deze druk bezochte rondleidingen kregen de kinderen met anekdotes te horen hoe het was om in de vorige eeuw dienstmeisje of keukenmeid te zijn. Wat moest je eigenlijk doen en vooral laten? Leden van de hofhouding van keizer Wilhelm ll doolden de hele dag door het park ook Wilhelm ll zelf kon men tegen komen. De meeste bezoekers kwam men tegen in de proeftuin op het voorgazon. Hier stond genieten centraal, er kon wijn geproefd worden, een aantal restaurants uit de regio waren vertegenwoordigd met een selectie van gerechten en er kon genoten worden van echte Heuvelrug wafels. Dankzij het mooie weer gebruikten veel bezoekers de door hen meegebrachte picknickkleden om zittend of liggend op de gazons te genieten van deze dag.

advertentie
advertentie