BDU waarschuwt misbruiker ‘tastoe’

5 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Uitgeverij Koninklijke BDU Uitgevers heeft ook schade geleden door de anonieme plaatsing van een nep-bericht op de Lezerspagina van De Kaap.nl. Dat zegt directiesecretaris Marnix Kreyns.

Zaterdag 17 juli zette ene ‘tastoe’ een bericht op de site waarin werd gesteld dat pannenkoekenrestaurant ‘t Berghuis in Amerongen failliet is. Dat zou onder meer te maken hebben de slechte hygiëne in het bedrijf, waarvoor de Voedsel- en Waren Autoriteit het restaurant ook zou hebben gesloten. Wat het nepbericht echt leek te maken is dat eigenaresse Stella Heinen zogenaamd geciteerd werd.

Heinen reageerde geschokt op het onzinbericht. Het faillissement, de slechte hygiëne en de suggestie dat het bedrijf op last van de WVA de deuren moest sluiten zijn aantoonbaar onjuist. Zij heeft daarom aangifte gedaan bij de politie van laster.

BDU onderneemt vooralsnog geen juridische actie, maar heeft naar het mailadres van ‘tastoe’ een stevige waarschuwing gestuurd. ,,Ook wij als uitgever lijden schade, omdat het bericht de betrouwbaarheid en de geloofwaardigheid van de site NieuwsbladDeKaap.nl aantast”, licht Kreyns toe. ,,’Tastoe’ moet daarom ophouden met het plaatsen van dergelijke berichten. Mochten wij in de toekomst nogmaals met een bericht, waarvan de inhoud onjuist en daardoor schadelijk voor derden en voor ons is, van ‘tastoe’ worden geconfronteerd, dan zullen wij deze persoon aansprakelijk stellen voor de geleden schade en die op hem of haar verhalen.”

Naar aanleiding van de aangifte heeft de politie een onderzoek ingesteld. Volgens een woordvoerder is nog geen verdachte aangehouden en loopt het onderzoek nog.

advertentie
advertentie