‘Lastercampagne tegen ‘t Berghuis’

22 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Het bericht is door ene ‘tastoe’ op onder meer de Lezerspagina van NieuwsbladDeKaap.nl geplaatst. Opmerkelijk is dat het lijkt te gaan om een professioneel nieuwsbericht, waarin zogenaamd Heinen zelf aan het woord komt en vertelt dat haar restaurant failliet is verklaard.

Onzinbericht geplaatst op websites AMERONGEN - ,,Heel bizar. Er klopt helemaal niets van. Dit is gewoon laster.” Zo reageert eigenaresse Stella Heinen van pannenkoekenrestaurant ‘t Berghuis in Amerongen op een bericht dat afgelopen weekend door een anoniem persoon op diverse websites is geplaatst. Het restaurant zou failliet zijn er zou van alles mis zijn op het gebied van service en hygiëne. ,,Alles in dat bericht is volstrekte onzin. Iemand probeert mij gewoon zwart te maken.”

door André van der Velde

Heinen reageerde dinsdag met een mengeling van ongeloof, woede en teleurstelling op het bericht. ,,Ik ben absoluut niet failliet”, vertelt ze in haar woning achter het restaurant. ,,Sinds ik hier zit, vanaf januari 2003 en niet vanaf mei 2005 zoals in dat bericht staat, ben ik alsmaar beter gaan draaien. Doordeweeks zitten we geregeld vol en elke zondag is het hier bij wijze van spreken afgeladen.”

Nepcitaat

Wat haar in het bericht ook erg steekt, is een nepcitaat waarin zij stelt altijd te zijn tegenwerkt door het Utrechts Landschap en burgemeester Frits Naafs. ,,Dat is ook onzin. Ja, ik heb een meningsverschil gehad met het Utrechts Landschap over de oprijlaan, hun onderhoudsfrequentie is wat laag. Maar voor de rest hebben ze me juist enorm geholpen. En wat de burgemeester betreft, ook hij heeft me vanaf het begin geholpen.”

Dat het restaurant ooit gesloten is geweest op last van de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA), zoals in het bericht wordt gesteld, noemt Heinen eveneens onzin. ,,Ja, een keer moesten we na een controle van de VWA een rooster vervangen. Dat is alles. Op het gebied van voedsel was en is alles perfect.” Een woordvoerder bevestigt desgevraagd dat het restaurant nooit op last van de VWA de deuren moest sluiten.

Zwartmaaksites

Het onzinbericht van ‘tastoe’ staat volgens Heinen overigens niet op zichzelf. ,,Op diverse recensiesites zijn door deze ‘tastoe’ ook heel negatieve reacties geplaatst. Er zou van alles mis zijn met de bediening, de hygiëne, het management enzovoort. Maar iedereen met negatieve bedoelingen kan op deze sites plaatsen wat hij wil en lage cijfers uitdelen zonder dat er iets van gecontroleerd wordt. Wat dat betreft zijn die recensiesites gewoon zwartmaaksites.”

Wie achter de lastercampagne kan zitten, is voor Heinen een groot vraagteken. ,,Misschien is het een ex-medewerker die om de een of andere reden wraak wil nemen. Of misschien doet iemand het uit jaloezie, geen idee.”

Inmiddels heeft Heinen aangifte gedaan bij de politie. ,,Hopelijk sporen ze hem/haar snel op.” Het onzinbericht van ‘tastoe’ is dinsdag door de redactie De Kaap van de Lezerspagina gehaald.

advertentie
advertentie