Bedrijven rondom Wyers-terrein vrezen woningbouw

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

De advocaat van de drie Maarsbergse bedrijven is bang dat, wanneer er woningen komen, de, aan het terrein grenzende, ondernemers voor geluidshinder kunnen zorgen.

MAARSBERGEN - Een aantal Maarsbergse bedrijven maakt zich zorgen over de woningbouwplannen op het Wyers-terrein. In een brief aan de gemeenteraad zegt de advocaat van Renova Bouw, Wiksol en Gert Appeldoorn dat de woningbouw een gevaar vormt voor de de toekomst van deze bedrijven.

door Paul Nolens

,,De woningen worden op zeer korte afstand van Renova Bouw gebouwd. Dit vormt een bedreiging voor het economisch voortbestaan van dit bedrijf. Dit geldt ook voor Wiksol en Gert Appeldoorn. Bovendien vrezen de bedrijven dat de aanwezigheid van een woonwijk in hun directe omgeving een beperking oplevert voor hun economische groei”, aldus advocaat Timmermans in een brief aan de raad.

In de raadsvergadering van 20 mei heeft wethouder Tim Verhoef het woningbouwplan op het Wyers-terrein ingetrokken om het op een aantal punten aan te passen.

De raad vindt het terrein geschikt voor woningbouw mits er in de plannen minder woningen worden opgenomen dan nu het geval is. Bovendien sprak de raad zich uit voor meer speelgelegenheid en moet onderzocht worden of er een extra ontsluitingsweg kan komen.

advertentie
advertentie