Atelierroute verrassend ontmaskerd

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Mede door deze twee extra’s in de route en dankzij het fraaie zomerweer werd de Atelierroute goed bezocht. Exposanten en bezoekers toonden zich tevreden over de kwaliteit en sfeer van het artistiek evenement in het altijd beweeglijke Amerongen.

AMERONGEN - Onder het thema ‘Demasqué’ werd zaterdag 12 en zondag 13 juni de jaarlijkse Atelierroute in Amerongen gehouden. Er waren zeven ateliers opengesteld met zeventien verschillende kunstexposities. De route kende dit jaar twee opmerkelijke verrassingen; eerst speelden twee jonge muzikanten op de kunstlocaties, vervolgens lokten gemaskerde troubadours de passanten naar de ateliers toe.

door Manus van Gent

De Amerongse atelierroute is eigenlijk een wandelexpositie, met gevarieerde kunstuitingen op meerdere locaties. Dat maakt een bezoek zo aantrekkelijk. Al wandelend door het dorp, kon men binnenlopen in interessante huizen en tuinen om hier te genieten van allerlei soorten kunst.

Er was fraai keramiek, schilderijen, sieraden, objecten, textiele weefsels en designs, heel bijzonder glaskunstwerk, loodobjecten en unieke vilten lampen. Alles van hoog professioneel niveau en acceptabel van prijs.

Bij abstract schilder Arjan Kievit was glaskunstenares Julia Borsboom gastexposant met strak, mooi glaswerk. In het mooie atelier van schilder Aris Tijsseling waren ook de unieke vilten lampen van Josien Herder en de interessante loden objecten van Mieke Monshouwer te bewonderen.

Nieuw was de gastlocatie van de familie Schiebroek waar schilderes Ems Brand haar realistische, warme schilderijen tentoonstelde. Ook TextielDesign van Elsebeth van Leeuwen en Mariolene Fickers, edelsmidse Skulp en het tekenparadijs van Liesbeth Maas lieten de bezoekers delen in hun gastvrijheid.

Gitarist Jorn ten Hoopen (van oorsprong uit Amerongen) en altsaxofonist Caspar van Wijk gaven een feestelijke sfeer in alle ateliers waar zij speelden. De rustige maar toch opvallende bewegingen van de ‘gemaskerde troubadours’ in het dorp zorgden voor de gewenste stimulans om bezoekers naar binnen te krijgen.

advertentie
advertentie