Voorjaarsnota blijkt cijferbrij

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Na de verkiezingen voor velen de eerste keer. Nieuwkomer Baerte de Brey (VVD) dankte de medewerkers voor hun ondersteuning bij de uren studie die in de voorbereiding van deze vergadering waren gaan zitten. Het vraag en antwoordspel met de wethouders ging over vele details en met een blik op toekomstig beleid. De immer goed ingelezen SGP’er Gerrit Boonzaaijer bracht nog enkele pijnpunten voor het voetlicht. Zo maakte hij zich zorgen over de halvering van de reserve vrij besteedbaar in ruim een jaar tijd. ,,Vindt u dat een gezonde beleidslijn?” Ook bij het CDA legt dit een schaduw over het positieve gevoel dat men over het algemeen had. Wethouder Robbert Waltmann: ,,Ik hoop weer wat te kunnen toevoegen, de ondergrens – ruim €2 miljoen – is niet bereikt.” En ook de BNG bijdrage was voor Boonzaaijer als te zeker opgenomen terwijl deze nog niet ontvangen is. Maar volgens Waltmann kan de gemeente die bijdrage niet mislopen.

HEUVELRUG - Verantwoording afleggen over het in 2009 gevoerde beleid. Daarvoor kwamen de leden van de commissies Ruimte, Samenleving en Financiën vorige week in een gecombineerde vergadering bijeen.

door Monique José Timmermans

Richting de toekomst sprong in de kadernota onderwijs het meest in het oog. ,,Op de lijst niet opgenomen investeringen staan enkele miljoenen, waarvan de meeste betrekking hebben op onderwijshuisvesting.” Boonzaaijer vroeg zich af hoe een coalitie met onderwijs hoog in het vaandel deze belofte kan waarmaken. De feitelijke discussie over de kadernota komt aan de orde bij de budgetbesprekingen.

Waltmann besloot nog met de opmerking dat de gemeente overweegt met meer tussentijdse controles te gaan werken in plaats van één jaarlijkse zoals nu tijdens de gecombineerde commissievergadering was voorgelegd.

Gezien de wijzigingen staan de stukken voor de raadsvergadering van 1 juli als bespreekstuk op de agenda.

advertentie
advertentie