‘Eerste slachtoffer Allemanswaard’

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

In eerste instantie werd gekeken naar Ginkelduin in Leersum, maar de kosten voor het overbrengen van alle machines uit Amerongen bleken te hoog om dit plan te doen slagen. Uiteindelijk werd het ‘t Gastland in Rhenen. ,,We troffen daar een zeer enthousiast team medewerkers aan dat de bowlingsport een warm hart toedraagt’’, vertelt Van Wees. ,,De verhuizing ging heel soepel en de samenwerking met de vertegenwoordiger van de woningbouwvereniging verliep allemaal goed. Maar ja,dat we moesten verhuizen was naar.’’

Amerongse bowlers gaan verder in Rhenen AMERONGEN - De bouw van de Allemanswaard zorgt er voor dat een deel van de voormalige bebouwing plat moet voor de nieuwbouw. Zo ook de bowlingbaan van Bowling Amerongen. ,,Op een gegeven moment bleek dat onze bowlingbaan ruimte moest maken voor de Allemanswaard. Ruim dertig jaar nadat Prins Bernhard de bowlingbanen officieel in gebruik heeft gesteld vond de gemeente Utrechtse Heuvelrug, samen met woningbouwvereniging Amerongen, het nodig de stekker er uit te trekken. We voelden ons het eerste slachtoffer van de Allemanswaard’’, vertelt Jan van Wees, secretaris van de bowlingvereniging. Zo werd Bowling Amerongen gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuw thuis.

door Emma-Jane Tolenaar

Ondertussen is de vereniging klaar om op de nieuwe locatie gewoon weer verder te gaan. Van Wees: ,,Alle 42 leden zijn gelukkig ‘meeverhuisd’ naar Rhenen, ook al is dat iets verder weg dan Amerongen. Daar zijn we heel blij mee. Sommige leden zijn al de volle dertig jaar bij onze vereniging betrokken en ik zit zelf ook al zo’n twintig jaar bij.

Er moet nog het één en ander verbouwd en aangepast worden, maar op 23 augustus hopen zij de gerenoveerde bowling, inclusief kunststof banen, automatische kinderbumpers en glowbowling officieel te openen.

Als alles goed gaat, beginnen de bowlers het nieuwe seizoen in september in Rhenen. ,,Op 12 juni is er in Rhenen een zogenaamde Cuneradag waarop alle verenigingen zichzelf kunnen presenteren. Hopelijk vinden we op deze manier nog meer leden voor onze vereniging. Op het moment spelen we namelijk elke dinsdag en woensdag, maar op dinsdagavond komen we eigenlijk nog wat mensen tekort. Daarom zoeken we nog zo’n tien bowlers om ons aan te vullen.’’

De vereniging doet zowel aan onderlinge competitie als competities op nationaal niveau. In het verleden hebben ze daarmee verschillende prijzen behaald, zowel bij de dames als bij de heren. Ook het afgelopen jaar werd een team van Bowling Amerongen nationaal kampioen, in de eerste klasse heren trio league. Van Wees is dan ook met recht trots op ‘zijn’ vereniging.

In september begint de bowlingvereniging weer op de dinsdag- en woensdagavonden van 19.30 uur tot 22.30 uur. Er wordt gespeeld in competitieverband in een trioleague. Informatie: BVA106@casema.nl, www.bvhetgastland.nl of www.hetgastland.nl.

advertentie
advertentie