Creatief ontspannen in de bossen

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Malena-team houdt workshops voor particulieren rondom een gezamenlijke interesse zoals tekenen, mandala’s leggen of tangodansen, maar ook voor bedrijven om teambuilding en een effectieve en ontspannen werksfeer te creëren. Zo is er ‘redesign uw werkplek’. ,,Al met al zitten veel mensen toch acht uur per dag in hun kantoor. In deze workshop ga ik samen met de werknemers aan de slag om een ruimte te creëren waarmee ze een speciale verbinding hebben. Ik biedt een ‘weg’ om er samen uit te komen en uiteindelijk ontstaat er een ruimte waarin iedereen zich thuis voelt.’’

DOORN - ,,Mensen innerlijk en lichamelijk in beweging brengen’’, dat is het doel van Malena-team, volgens oprichters Sabina Kiss en Wim Viezee. Het stel houdt op zaterdag 12 juni een open dag in hun nieuwe pand middenin de bossen bij landgoed Beukenrode.

door Emma-Jane Tolenaar

,,We willen mensen op een creatieve manier iets nieuws laten beleven’’, vertelt Kiss. Zo ook ‘diner á la Christo’. ,,De naam is geïnspireerd door het werk van de beeldend kunstenaar Christo. Zijn kunst bestaat uit het inpakken van complete gebouwen. Dat principe passen wij op kleine schaal ook toe in de workshops. Bedrijven kunnen hun werknemers deel laten nemen aan een kookworkshop. Tijdens deze workshop kunnen de deelnemers niet met elkaar praten. Door iets weg te nemen moeten ze een andere manier van communiceren vinden waarbij extra sterk gebruik wordt gemaakt van de overige zintuigen. Zodra de mensen wel weer kunnen praten, ontstaan er hele speciale gesprekken’’, aldus Kiss.

,,We helpen mensen om dingen in zichzelf te ontdekken die eerst verborgen waren. Zo houden we workshops waarin ouders een kinderboek leren maken. Natuurlijk kunnen ze gewoon naar de winkel gaan om een boek te kopen, maar bij ons komen ze er achter dat ze het ook zelf kunnen’’

Tenslotte licht Viezee de naam toe: ,,Team slaat op de experts die ons helpen bij het organiseren van de workshops. Malena komt van de Argentijnse tango ‘Malena canta el Tango’. Wat ons betreft is dit een van de mooiste tango’s die er bestaat. De basis van de tango is kijken naar wat er in de harten van mensen leeft. In de tango moeten de dansers zich met elkaar verbinden en dat doen wij ook met onze workshops.

In de toekomst komt ook de praktijk van Viezee in het pand. Viezee: ,,In mijn praktijk Elan Vital biedt ik ayurveda en haptonomie aan.”

Meer informatie over Malena-team op www.malena-team.nl

advertentie
advertentie