Geen geld voor ongewenst trottoir

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

MAARN - ‘Voor veel geld een trottoir aanleggen op een ongewenste route is weggegooid geld.’ Die mening voerde de boventoon tijdens de discussie in de commissie Ruimte over een looproute tussen Trompstaete en het centrum in Maarn.

De discussie werd voorafgegaan door twee insprekers. Allereerst maakte Ronald Letema het onderscheid tussen subjectieve en objectieve veiligheid. ,,Er is een gevoel van onveiligheid doordat men op de weg loopt, echter het verkeer op die locatie past zich daar goed op aan. Er zijn geen ongelukken gebeurd sinds de ingebruikname van Trompstaete.” Letema concludeerde dat de aanleg van een voetpad teveel schade aan het groene karakter van Maarn zou betekenen.

Namens het seniorenplatform SPUH sprak Kors Pater in. ,,De door de gemeente voorgestelde aanlegroute - langs de bowlingbaan en parkeerplaats van De Twee Marken (kosten circa €45.000) - in plaats van langs de weg aan de zijde van Trompstaete (circa €80.000) is geen oplossing. Beter nog even doorsparen dan de nu ter discussie staande optie uitvoeren, van dat trottoir gaat niemand gebruik maken.”, aldus Pater.

Commissieleden worstelden hierna met het vraagstuk noodzaak versus kosten en beloften gedaan aan de inwoners. Wethouder Robbert Waltmann reageerde hierop: ,,Waar is geld het beste aan besteed? Die afweging is niet gemaakt. Het is inspraak optima forma dat een tijdens het dorpsbezoek ontvangen verzoek is opgepakt. Uw advies is duidelijk, ik neem het voorstel terug.” Dit deed hij na de belofte voortaan alle varianten met kosten aan de commissieleden kenbaar te maken. Gera Hensbergen (BVH) drong hierop aan: ,,Met de wijze waarop informatie nu is aangeleverd, wordt de besluitvorming gestuurd.”

advertentie
advertentie