Avondvierdaagse Leersum voor KiKa

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM – Het bestuur van de Leersumse avondvierdaagse wilde het vijftienjarig jubileum iets bijzonders doen. Het verplaatsen van de activiteiten naar het HDS-terrein aan de Wildbaan lijkt op voorhand al goed uit te pakken. Vooral op het gebied van de veiligheid is er veel verbeterd. Verder heeft men de actie ‘loop voor KiKa’ omarmd om aandacht te schenken aan de bewustwording over de strijd tegen kinderkanker. Kinderen worden zo echte ambassadeurs van KiKa.

Verkeersplan voor Leersums wandelfestijn

door Jan Meijer

Voorzitter Frans Hendriks: ,,We wilden de deelnemers een blijvende herinnering aan dit jubileum meegeven. Dat is een heuptasje geworden. Wij hebben er een paar honderd extra besteld en die zijn te koop voor minimaal €2,50. De opbrengst is geheel voor KiKa. In een promotiestand mogen donaties gedaan worden. Verder zijn hier, naast de heuptasjes, KiKa-beren en -sleutelhangers te koop.’’

Vrijwilligers

Het organiseren van de avondvierdaagse lukt niet zonder de hulp van velen. Hendriks: ,,We leunen daarbij ook op sponsoren. Jarenlang wordt aan de lopers een traktatie uitgedeeld. Daar zorgen Alber Heijn, Barry Snacks, De Brabander en Imminkhuizen voor. Ook op Deur Financiële Diensten en Apotheek de Drie Leliën konden we rekenen. Verder natuurlijk alle vrijwilligers – sommigen zijn al meer dan tien jaar van de partij - die onderweg voor de veiligheid zorgen. De heren Raterink, Barlo en Elias bepijlen elke dag alle routes en verwijderen na afloop alle pijlen.’’

Door het gewijzigde startpunt moesten alle routes worden aangepast. ,,Om van de mooie omgeving van Amerongen en Leersum ten volle te kunnen genieten is de medewerking van de landgoed- en boseigenaren nodig. Die kregen we en daar zijn we dankbaar voor. We hopen dat we dit jubileum kunnen vieren met een record aantal deelnemers.’’

Verkeersplan

Voor een goede en veilige doorstroming van het ‘haal en breng’-verkeer, voor de start en na de terugkeer van de routes, zijn tijdelijk twee routes ingesteld. Bij gebruik daarvan kan de veilgheid optimaal worden geregeld.

Route 1: Vanaf de Rijkstraatweg, Halfeiken en Wildbaan. Voor HDS-terrein kunnen de kinderen worden afgezet. Hierna, via Engelsberg, Planterslaan en Halfeiken weer terug naar de Rijksstraatweg.

Route 2: Vanaf de Rijksstraatweg en de Scherpenzeelseweg. Bij de kruising Wildbaan de kinderen worden afgezet. Hierna via de Heiderand, De Perken en Heuvelzoom naar de retourroute.

De volgende verkeersmaatregelen zullen worden genomen: De Wildbaan wordt vanaf splitsing Planterslaan éénrichtingsverkeer. De Engelberg wordt vanaf Wildbaan éénrichtingsverkeer. De Wildbaan wordt vanaf de Scherpenzeelseweg een doodlopende straat. Een parkeerverbod aan de zuidzijde Wildbaan. Fietsen moeten geparkeerd worden op het HDS-terrein volgens aanwijzingen ter plaatse.

advertentie
advertentie