Open atelierroute met uiteenlopend aanbod

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

MAARN/DOORN - Liefhebbers van kunst kunnen binnenkort hun hart ophalen in Maarn en Doorn tijdens de open atelierroute. In Maarn openen galeries en ateliers hun deuren in het weekend van 5 en 6 juni, Doorn volgt op 12 en 13 juni. Bezoekers zijn op de diverse locaties van harte welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

In Maarn/Maarsbergen exposeren 24 kunstenaars hun werk op 11 locaties. Beelden, grafisch werk en schilderijen van vier van deze kunstenaars zijn tevens te zien in Huis Doorn, dat dit jaar ook deel uitmaakt van de kunstroute. Kunstenaars daar exposeren in het poortgebouw, de tuin en in het Huis op de plek waar anders portretten hangen van Pruisische familieleden van de laatste bewoner - keizer Wilhelm II.

In het algemeen waren de kunstenaars dit jaar vrij in de keuze van hun onderwerpen, met dien verstande dat aan de kunstenaars die deelnemen aan de expositie in Huis Doorn is gevraagd hun tentoongestelde kunstwerken zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de collectie van Huis Doorn en wel in het bijzonder de porseleincollectie voor het Meissen jaar. 300 Jaar geleden startte de productie van porselein in Europa in het Duitse Meissen, hetgeen groots gevierd wordt.

Tijdens de route kan het publiek zijn favoriete kunstenaar kenbaar maken via de kaarten die in de ateliers liggen. Uit de inzendingen met de meest gekozen kunstenaar wordt een winnaar getrokken. De inzender van deze kaart mag een bon ter waarde van € 300,-- bij de desbetreffende kunstenaar besteden.

Van de 48 beeldende kunstenaars uit Maarn en Doorn zal gedurende 3 weken een overzichtstentoonstelling te bezichtigen zijn in Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 Doorn. De overzichtsexpositie is dagelijks te bekijken van 22 mei t/m 13 juni en wordt op feestelijke wijze geopend door Dr. M.E. Lizzy Doorewaard op zaterdag 22 mei om 16.00 uur.

De ateliers en exposities zijn tijdens de route herkenbaar aan de groen-magenta gekleurde Kunstroute vlag. Bezoek aan de ter beschikking gestelde expositieruimte in Huis Doorn biedt tevens toegang tot de aanwezige collectie, derhalve dienen bezoekers rekening te houden met entreekosten. De routebeschrijving is bij de kunstenaars, de VVV en in winkels te verkrijgen.

u www.kunstroute-heuvelrug.nl.

advertentie
advertentie