NPUH op televisie in nieuw programma

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Bij de NCRV op Nederland 2 wordt vanaf afgelopen maandag de nieuwe serie NatuurTalent getoond. Hierin gaat presentator Klaas Drupsteen, samen met kunstenaars en boswachters, de natuur van de Nationale Parken in. In de achtste aflevering van de tv-serie NatuurTalent, op 7 juni, laat sieradenontwerpster Bibi van der Velden zich inspireren door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Naast kunstenaars struint Klaas Drupsteen tijdens het programma ook met boswachters door de Nationale Parken, van duin tot hei, van bos tot uitgestrekte watervlakte en van moeras tot delta, op zoek naar de vele soorten planten en dieren die hier leven, en naar de sporen die de mens sinds jaar en dag heeft achtergelaten.

Bibi van der Velden was onder meer verantwoordelijk voor enkele spraakmakende shows tijdens de Amsterdam Fashion Week en haar kostbare sieraden zijn bekend in binnen- en buitenland. Ze reist voor haar werk de hele wereld af, maar was nog niet eerder in de Utrechtse Heuvelrug. Samen met presentator Klaas Drupsteen gaat Bibi wandelen over landgoederen en door bos en stuifzand, op zoek naar materialen en sferen die zij kan gebruiken voor haar ontwerp. Onderweg wordt duidelijk hoe zij te werk gaat.

Samen met boswachter Hugo Spitzen verkent Klaas Drupsteen tijdens deze aflevering de natuur en gaat hij op zoek naar de boommarter, de zwarte specht, bosanemonen en slangelook. Aan het einde van het programma laat Bibi aan Klaas het unieke sieraad zien dat helemaal geïnspireerd is op, en mede vormgegeven door, de natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

u Het programma Natuurtalent wordt iedere maandag vanaf 19.55 uur uitgezonden op Nederland 2.

advertentie
advertentie