Praktijk Kindercoaching De Vuurtoren

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Janine Dubbeld was jarenlang KLM stewardess, volgde een opleiding sociale hulpverlening en werkte in kinderdagverblijven. Daar ontdekte ze kwaliteiten en gedragsproblemen van kinderen en besloot de cursus kindercoaching te volgen. Dubbeld staat met beide benen op de grond en wil verder met kinderen door naar de kwaliteiten te kijken, en niet, als bij patiënten, naar afwijkingen. Dubbeld legt uit: ,,Deze coaching is gericht op verandering van (tijdelijk) gedrag en niet op aanpassing of wenselijk herstel. ‘De Vuurtoren’ koos ik als symbool vanwege het licht, de schaduwen en de bundeling van stralen. De vuurtoren licht voor, en begeleidt ook.”

AMERONGEN - Sinds dit jaar is, aan de Burgemeester Jhr H van den Boschstraat nummer 15, kindercoaching praktijk De Vuurtoren van Janina Dubbeld (36) actief. Kindercoaching is een methode om kinderen die ‘niet zo lekker in hun vel zitten’ te begeleiden. Het doel: meer ‘intern evenwicht’ en beter gebruik maken van eigen kwaliteiten. Er komen geen heftige orthopedagogische theorieën aan te pas, kindercoaching werkt vanuit respect voor het kind, zo onbevangen mogelijk.

door Manus van Gent

Ze vervolgt: ,,Ik treed kinderen onbevangen tegemoet. En met respect, ook al zijn er gedragsproblemen, omdat ik zeker weet dat zij kwaliteiten hebben. Die haal ik naar boven. ‘Niet lekker in hun vel zitten’ herken ik soms in hooggevoeligheid of teruggetrokkenheid. Maar ook aan weinig sociale contacten, problemen op school of als reactie op ingrijpende gebeurtenissen zoals verhuizing, overlijden, scheiding. Ook kinderen bij wie alles perfect lijkt te gaan, komen wel hier bij mij. Ze blijken vaak zichzelf tekort te doen door te grote aanpassing aan de wensen van de hele leefomgeving. Hun zelfvertrouwen help ik omhoog.”

Technieken

,,Ik gebruik in mijn werk meerdere technieken en methoden om tot de kern van het kind te komen. Het zijn speelse, heel relaxte manieren om ze te laten ervaren waar hun eigen kwaliteiten en krachten liggen. Dat geeft zelfvertrouwen en er ontstaan ruimte en mogelijkheden voor verdere ontwikkelingen”, besluit Dubbeld.

u Meer informatie: info@kindercoachdevuurtoren.nl of 06-55384736.

advertentie
advertentie