‘Haal posters van verkiezingsbord’

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Even niet de AOW leeftijd of de hypotheekrenteaftrek, maar het plakken van aankondigingen op verkiezingsborden houdt de gemoederen van de SP bezig. De programma’s van de Oranjeverenigingen Leersum en Amerongen en het affiche van Jetty Paletty op het logo van de SP is slecht gevallen. De voorzitter van de Oranjevereniging Amerongen, Nico van Donkelaar, ontving een mailbericht waarin Schmitz zijn ongenoegen uiteenzette: ,,Er zal een klacht naar de gemeente gaan als er niet alert gereageerd wordt. Inmiddels hebben we de burgemeester ingelicht en gevraagd om opheldering. Ik vind het jammer dat we niet het goede voorbeeld kunnen geven aan de jeugd als het gaat om elkaar respecteren. Als de SP nog eens moet plakken worden u de kosten in rekening gebracht, als compensatie van uw negatieve gedrag”, aldus het geïrriteerde bestuurslid, die er in een latere reactie aan toevoegde dat het afdelingsbestuur van de SP zich zal beraden of ,,de kosten die voortvloeien uit herstel van dit wangedrag in rekening worden gebracht”.

AMERONGEN/LEERSUM - Het plakken van het Koninginnedagprogramma van de Oranjeverenigingen Amerongen en Leersum over een deel van een verkiezingsposter van de SP is in het verkeerde keelgat geschoten van deze partij. Bij monde van SP bestuurslid Lyander Schmitz is hierover opheldering gevraagd bij de burgemeester en de Oranjevereniging Amerongen is gesommeerd de posters van de verkiezingsborden af te halen op straffe van een schadevergoeding.

door Caro van den Berg

Van Donkelaar in zijn poging dit ‘plakbrandje’ te blussen: ,,Wij bieden oprechte excuses aan voor dit ongemak, voor zover wij daar invloed op konden uitoefenen, en zullen ervoor zorgen dat een verkiezingsbord door de Oranjevereniging of door gecontracteerde acts niet meer onjuist gebruikt wordt”. Hij vindt de commotie overtrokken en betreurt het dat de Oranjevereniging hiermee in een kwaad daglicht wordt gesteld. ,,Opheldering bij de burgemeester klinkt al groot, maar kosten betalen voor extra plakken is een beetje uit de bocht geschoten. U dupeert hiermee een enthousiaste vrijwilligersvereniging die zich keihard en belangeloos inzet om de dorpsgenoten een prachtig volksfeest te gunnen”, stelt hij in zijn reactie naar de SP. ,,Ik heb geprobeerd dit op te lossen, de fout erkend en excuses gemaakt. Juist de SP staat bekend als een ‘agressieve plakker’. Blijkbaar is men extra alert op partijen die over hun vroeg geplakte en grote posters heen gaan. Onze affiches hebben slechts een deel van die posters geraakt”. In reactie stelt Schmitz geen probleem te hebben met het over elkaar plakken van politieke affiches onderling. ,,Maar dit zijn verkiezingsborden en daar horen geen andere aankondigingen geplakt te worden. Op het betreffende bord was ruimte genoeg en precies op het logo van de SP is een affiche geplakt. Dat is respectloos, en een statement tegen onze partij”. Wat hem vooral ontstemt is dat er door de Oranjevereniging niemand ter verantwoording is geroepen. Hij vindt niet dat de SP te vroeg geplakt heeft. Stellig: ,,De SP is altijd de eerste, en dat is maar goed ook.”

advertentie
advertentie