1-0 en 2-0 Saestum, 2-1 Maxim de Ridder

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen haakte HDS definitief af in de strijd om promotie naar de vierde klasse. In Zeist werd met 2-1 verloren waardoor de Leersumse ploeg van trainer Jan van Dalem ook volgend seizoen in de zondag vijfde klasse blijft acteren. Van meet af aan was HDS niet bij de les. Of het nu de spanning was of anderszins, Leersum was absoluut niet scherp genoeg en liet zich het spel van de Zeistenaren opdringen. Van Dalem die met drie verdedigers opereerde kreeg met zijn team al in de 12e minuut de eerste treffer tegen. Met daartegenover slechts één kans voor Daan Deukeren in de eerste vijfenveertig minuten, werd er gerust met een 1-0 achterstand. Alhoewel de tweede helft een goede start kende van HDS viel tegen de verhouding in, in de 55e minuut de 2-0. Na een tweetal wissels aan Leersumse zijde werd de ploeg weliswaar wat sterker, maar behaalde nooit het eigen niveau. De 2-1 van de Ridder was dan ook nog het enige noemenswaardige wapenfeit van HDS. Jan van Dalem:” We waren er dichtbij. Maar dit verlies hebben we aan ons zelf te danken. Een compliment aan mijn ploeg voor de wijze waarop we dit seizoen, ondanks tegenslagen, hebben gespeeld. Klasse!