SVL wint van koploper

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

1-0 Celtjuk Albayrak

LANGBROEK - In een wedstrijd waarin strijd en inzet het won van goed voetbal was er vandaag winst voor het thuisspelende SVL op koploper en promovendus Eemdijk. De eerste helft van dit treffen kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten. Beide ploegen speelden in een veel te laag tempo en van enig combinatievoetbal was al helemaal geen sprake. Inspiratieloos klonk na 45 minuten voor spelers en publiek eindelijk het langverwachte rustsignaal, waarin beide ploegen op 0-0 bleven steken. In de tweede helft een duidelijk ander beeld waarin nog steeds geen sprake was van mooi voetbal, maar waar in elk geval inzet werd getoond. SVL spits Albayrak die al menigmaal door scheidsrechter Peter Beudeker vanuit buitenspelsituatie werd terug gefloten, mocht in de 80e minuut wel door en liet die kans dan ook niet onbetuigd. Op volle snelheid bleef hij de defensie van Eemdijk ver voor en scoorde op fraaie wijze de 1-0. Wat de gasten vervolgens ook probeerden, het mocht niet meer baten. SVL verdedigde knap de voorsprong en behaalde daarmee belangrijke punten in de strijd om nacompetitie voetbal.