College onderzoekt opties voor bestemmingsplan De Basis

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - In de raadsvergadering van vorige week werd door de VVD, D66 en de ChristenUnie aan het college gevraagd wat de mogelijkheden voor de raad zijn om meer inspraak te hebben in het bestemmingsplan van het BNMO-terrein.

De drie partijen zouden graag zien dat het terrein van De Basis niet wordt meegenomen in het toekomstige bestemmingsplan ‘Buitengebied Doorn’, maar dat het een eigen bestemmingsplan krijgt waar de raad zich nog over mag uitspreken. De partijen zeggen dat ,,het onduidelijk is of de landschapswaarden, natuurwaarden, bebouwingsintensiteit en de herplanting van de gekapte bomen aansluiten bij het gemeentelijk beleid op dit gebied.”

De andere partijen weten niet of het BNMO-terrein zomaar uit het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van Doorn gehaald kan worden. Ze willen eerst weten of een dergelijk besluit niet kan leiden tot juridisch conflict met BNMO/De Basis. Het huidige verbouwplan is immers in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Ook wethouder Robbert Waltmann wil eerst de mogelijkheden onderzoeken. Hij beloofde met een aantal opties, inclusief de consequenties, te komen voor het bestemmingsplan van het gebied. De raad kan vervolgens kiezen voor één van deze opties. Waltmann: ,,De opties zijn: Het masterplan gewoon in het nieuwe bestemmingsplan opnemen, het plan niet opnemen in het nieuwe bestemmingsplan en een eigen procedure volgen of het plan deels (niet fase 3, de bouw van zorgwoningen) opnemen in het nieuwe bestemmingsplan.”

Reageren opt dit artikel kan op:

www.nieuwsbladdekaap.nl :

advertentie
advertentie